InfoCumulus poslovanje u 2014 – više od 60% u inozemstvu

Fotografija članka: InfoCumulus poslovanje u 2014 – više od 60% u inozemstvu

Hrvatska IT tvrtka InfoCumulus rasla je u prihodima za više od dvostruko, dosegla je udio izvoza od čak 60% i povećala je broj svojih zaposlenika za čak 75%. Sada ih je 15, a upravo su potpisali i novi ugovor u Azerbajdžanu.

Oglas

Za rast izvoza InfoCumulusa ponajviše su zaslužni projekti u regiji kao i ovogodišnji proboj na tržište Azerbajdžana, gdje je InfoCumulus u ožujku ugovorio CRM rješenje u tamošnjem mobilnom operatoru, Azerfonu, a ovih je dana realiziran i ugovor s drugim azerbajdžanskim mobilnim operatorom Bakcellom, kojemu InfoCumulus implementira sustav za automatizaciju prodajnih aktivnosti.

Nakon uspješnog završetka prvog CRM projekta, InfoCumulus je u Azerfonu nastavio razvoj dodatnih funkcionalnosti sustava kroz manje projekte poput CRM TV-a, implementacije sustava za tele-prodaju, razvoja metodologije i alata za upravljanje zadovoljstvom korisnika i sličnih. Krajem studenog, potpisan je ugovor s Bakcellom za implementaciju sustava za automatizaciju prodajnih aktivnosti u segmentu korporativnih korisnika. S obzirom na dobra lokalna iskustva u Azerfonu, Bakcell je odabrao InfoCumulus kako bi do ljeta 2015. implementirali potpuno nov sustav za upravljanje prodajom. Projekt je danas u intenzivnoj realizaciji.

Osim implementacija IT sustava u Azerbajdžanu, što za InfoCumulus predstavlja posve novo i vrlo perspektivno tržište u regiji čija je vrata ova tvrtka postupno otvarala ovih godina, tijekom 2014. realizirani su i značajni projekti na domaćem tržištu i u regiji – u Allianzu (“Mobilni procjenitelj”, aplikacija kroz koju je u sustav uploadano više od 150.000 dokumenata), Hrvatskoj pošti i Telekomu Srbije (korporativne društvene mreže), CRM u Erste osiguranju i HT-u Mostar te niz manjih projekata u Hrvatskom Telekomu.

Poslovni segmenti u kojem InfoCumulus traži prostor za budući rast su te korporativne društvene mreže (Enterprise Social Networks) što je, u slučaju Hrvatske pošte i Telekoma Srbije, uključivalo implementaciju Yammera na razini cijele organizacije. Tijekom ove godine, InfoCumulus je implementirao ukupno 6 takvih sustava za koje korisnici pokazuju sve više interesa budući da znatno unaprjeđuju internu komunikaciju i kolaboraciju unutar tvrtke. Istovremeno, mnoge IT tvrtke još uopće ne pokrivaju ovaj segment niti korisnicima u njemu nude rješenja.

Implementacija CRM sustava u našem slučaju, na razini godine, činila je više od polovice poslovanja, a klasično poslovno savjetovanje sljedećih dvadesetak posto. Međutim, snažan daljnji rast očekujemo upravo u područjima korporativnih društvenih mreža te primjeni mobilnih rješenja u velikim sustavima. I dalje gledamo na izvozna tržišta kao primarni izvor rasta, međutim, trebaju nam i domaće reference. Iskreno vjerujemo u koncept specijalizacije i siguran sam kako vrijeme takvih tvrtki tek dolazi. Usluge generičkog IT-a će se u budućnosti sve manje tražiti, a mi svoje mjesto tražimo na drugoj strani širokog spektra IT kompanija
– Sven Marušić, direktor InfoCumulusa

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.