INFO 2012 – sajam informacijskih tehnologija je otvoren još danas – posjetite ga!

Fotografija članka: INFO 2012 – sajam informacijskih tehnologija je otvoren još danas – posjetite ga!

Bili smo na INFO-u, pogledali što ima i vratili se zadovoljni. Ono što smo vidjeli možete pročitati u slijedećih nekoliko redaka i vidjeti na pregršt fotografija.

Oglas

Ovogodišnji sajam INFo odrađen je u suradnji s Hrvatskom akademskom i istraživačkom mrežom CARNet i Prvom hrvatskom tvornicom softvera CISex. Sajam je posjetio i predsjednik Republike Hrvatske prof.dr. Ivo Josipović koji je i inače sklon novim tehnologijama, a s kojim smo prije otprilike godinu dana, kada smo gostovali u .

Prvi dio paviljona 7 bio je rezerviran za Sajam glazbe i multimedije. Svi oni koji vole glazbu, instrumente, svirku, mogli su to razgledati u tom paviljonu, uz vrlo impresivnu izložbu glazbala. Posebno nas je dojmio štand s gitarama, što možete vidjeti i sami na slikama niže.

U onom informatičkom dijelu, u paviljonu 7a, na samom ulazu sreli smo prijatelje iz gamerskog časopisa Reboot s kojima smo malo pročavrljali o svijetu igara, što se trenutno igra i što će im izaći u četvrtom broju časopisa, a koji očekujemo krajem studenog. U stvari, velik dio paviljona zauzimao je upravo gamerski dio, koji je i okupljao najveći broj posjetitelja. Moramo spomenuti kako je jučer (a i danas je!) bio besplatan ulaz tako da je sajam zaista  bio krcat posjetiteljima, što je dobro. Inače, neki su nam se izlagači požalili da je prva dva dana bilo “mrtvilo” od posjetitelja, a sve je živnulo nakon što su organizatori odlučili otvoriti ulaz i pustiti sve besplatno na sajam.

Dakle, u onom gamerskom dijelu nalaze se najnovije konzole, igre, i što je najbolje – “praše” se mrežne igre! Održava se i turnir u PES 2013 i još dosta toga, a detalje o gamerskom dijelu koji je ješ danas aktualan .

U onom “ozbiljnijem” dijelu pronašli smo puno izlagača od kojih ćemo izdvojiti prijatelje u Epsonu s njihovim novim 3D projektorima i novim pisačima, CARNet s vrlo lijepim štandom i puno informacija za posjetitelje, tvrtku STORM s kojom smo također u dobrim odnosima, Samsung i mnoge druge. Ponovo smo uživali uz Retro Info – izložbu starih računala koja nas uvijek oduševi (kao i retro igrama koje su se igrale), ali i u izložbi starih mobitela koja je po prvi puta predstavljena u Hrvatskoj. Bilo je tu i TCG “kartaških” igara (Trading Card Game) poput Pokemona ili Yu-Gi-Oh!-a, kao i nevjerojatnih laserskih predstava.

Još uvijek sve to stignete pogledati i sami. Preporučujemo vam da se čim prije uputite prema Zagrebačkom velesajmu i pogledate što je sve izloženo. Vrata sajma su još otvorena čitav dan, a ulaz je besplatan! Svakako dođite na INFO 2012!

A evo što smo sve zabilježili slikom na sajmu INFO 2012.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.