INFO 2012: Fight Club debata e-knjige vs. tiskane knjige održana na INFO sajmu

Fotografija članka: INFO 2012: Fight Club debata e-knjige vs. tiskane knjige održana na INFO sajmu

Žestoka borba između polemičara koji su ukrstili svoje argumente na temu e-knjige vs. tiskane knjige održana je na pozornici kongresnog centra Zagrebačkog Velesajma.

Oglas

Moderator događanja Seid Serdarević sa zagovornicima e-knjiga i tiskanih knjiga progovorio je o aktualnom stanju na tržištu,  mogućnosti zarade kroz e-knjige ili tiskana izdanja, kakav je ‘feeling’ držati u ruci e-čitač ili tiskanu knjigu.

Fighteri na strani e-knjiga (Milena Bennini – bloggerica,  Robert Šipek –  Sys Print
Branka Vuk – CARNet)  naglasili su praktičnost i laku dostupnost e-izdanja. Dok su zagovornici tiskanih knjiga (Dražen Dabić –  Školska knjiga, Hrvoje Kovačević – književnik za djecu, Ljudevit Ludwig Bauer – književnik) isticali nezamjenjiv osjećaj listanja knjige, te da tiskane izdanja ostaju kao trajna vrijednost. D. Dabić navodi figurativan primjer da danas u  Hrvatskoj od tiskanih knjiga živi 12.000 ljudi a od e-knjiga 5.

Napeto nije bilo samo u dvorani. Fight Club su prenosili CARNet i Dnevnik.hr putem live stream-a. Na twitter zidu #fightclub12 stizali su razni komentari diskusije:

Drugi Fight Club u povodu obiljevažavanja 20 godina interneta u Hrvatskoj održat će se se 17.11. u 16h također u kongresnom centru Zagrebačkog velesajma.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.