Infinum Student Hackathon – među tri pobjednička tima dva s FOI-ja!

Fotografija članka: Infinum Student Hackathon – među tri pobjednička tima dva s FOI-ja!

Nakon 24 sata intenzivnog programiranja i dizajniranja, u nedjelju je završen Infinum Student Hackathon tvrtke Infinum.

Oglas

Prvi studentski hackathon iznjedrio je zanimljive timove, a tri najbolja otišla su kući s “binarnim” novčanim nagradama –  213 (8.192 kn) , 212 (4.096 kn) i 211 (2.048 kn), ukupno 14.000 kuna.

Tijekom proteklog vikenda tvrtka Infinum održala je svoj prvi studentski hackathon u kojem je deset četveročlanih studentskih timova pokazalo svoje znanje u izradi web i mobilnih aplikacija. Cilj ovog natjecanja bio je iz “nule” izraditi što bolju aplikaciju u ograničenom roku od 24 sata.

Prijave na Infinum Student Hackathon bile su otvorene za sve zainteresirane studente koji raspolažu adekvatnim znanjem i vještinama, a ideja je bila da se ne prijavljuju individualno već u sklopu četveročlanih timova. Fokus je bio na kvaliteti, a ne kompleksnosti projekta. Glavni elementi koji su utjecali na konačnu ocjenu bili su – način rješavanja problema, tehnička izvedba, kvaliteta koda, izgled sučelja, funkcionalnost.

Infinum Student Hackathon - među tri pobjednička tima dva s FOI-ja

Natjecatelji pri tom nisu bili prepušteni sami sebi već je svaki tim imao svog dediciranog mentora specijaliziranog za programiranje, a na raspolaganju timovima su bili i “leteći” mentori dizajneri. Svi mentori su zaposlenici Infinuma, a  iza sebe imaju višegodišnje iskustvo rada u branši.

Nakon 24-satnog razvojnog maratona, svi su projekti prezentirani ispred publike i stručnog žirija, a finalisti su odabrani zajednički. Novčane nagrade bile su binarne odnosno u obliku potencija broja 2. Prvoplasirani tim je tako primjerice osvojio 2-na-13-tu odnosno 8.192 kune.

Infinum Student Hackathon - među tri pobjednička tima dva s FOI-ja

1. mjesto – FOI II – 8.192 kn
Prvo mjesto na ovom natjecanju zajedno s nagradom od 8.192 kune, osvojio je tim FOI II. Tim su činili studenti Fakulteta Organizacije i Informatike iz Varaždina, a žiri su impresionirali projektom WishBucket. On se sastoji od istoimene Android aplikacije te pripadajuće web aplikacije. Aplikacija omogućava korisnicima da naprave listu želja skeniranjem QR kodova na različitim proizvodima. Listu potom preko web aplikacije mogu vidjeti njihovih prijatelji što im omogućava lakši odabir poklona za primjerice rođendan. Zanimljivo je da korisnici mogu istaknuti odnosno rezervirati poklon koji namjeravaju kupiti kako netko drugi ne bi kupio isti.

2. mjesto – Team Rocket – 4.096 kn
Drugo mjesto i nagradu od 4.096 kuna osvojio je tim “Team Rocket” s TVZ-a (Tehničko Veleučilište Zagreb) s Android aplikacijom Play2Pay. Ova aplikacija predstavlja napredniju verziju igre Phone stack u kojoj sudionici prijateljskog druženja, poput recimo večere, poslažu svoje mobitele jedan na drugi na sredini stola. Prvi tko posegne za telefonom tijekom večere gubi igru i plaća večeru ili rundu pića. Play2Pay aplikacija funkcionira na način da jedan korisnik na svom smartfonu pokrene igru i ima ulogu servera, dok se drugi spajaju na njega očitavanjem QR koda prikazanog na ekranu. Potom svaki igrač telefon može staviti kraj sebe, a detekcija pokreta izvodi se pomoću akcelerometra koji je standardni dio modernih smartfona.

3. mjesto – FOI I – 2.048 kn
Treće mjesto osvojio je tim “FOI I” kojeg su sačinjavali studenti s varaždinskog FOI-ja. Izradili su Android aplikaciju Communicake koja funkcionira u kombinaciji s istoimenom web aplikacijom. Korisnik se treba registrirati nakon čega se povezuju podaci s oba sustava. Communicake potom korisniku omogućava da preko Internet preglednika na računalu pošalje SMS s mobitela na kojem je aplikacija.

Infinum Student Hackathon - među tri pobjednička tima dva s FOI-ja

S obzirom na izuzetno dobar odziv na ovaj prvi hackathon, kao i odlična iskustva studenata koji su sudjelovali u natjecanju, tvrtka Infinum ovaj događaj u budućnosti planira organizirati na redovnoj bazi. Jedan od osnovnih ciljeva budućih hackathona je povećanje broja timova, pa samim time i studenata koji na ovaj način mogu unaprijediti svoje znanje i vještine, dobro se zabaviti i u konačnici potencijalno pretvoriti uloženi trud u novac.

Infinum Student Hackathon - među tri pobjednička tima dva s FOI-ja

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.