Indijsko tržište tablet uređaja je u padu u drugom ovogodišnjem kvartalu

Fotografija članka: Indijsko tržište tablet uređaja je u padu u drugom ovogodišnjem kvartalu

Čak je i ekspanzivno indijsko tržište tableta usporilo, odnosno krenulo u drugom smjeru – padu, informacija je koju je objavila analitička kuća CMR India.

Oglas

U spomenutom Q2 2017 kvartalu isporuka tableta pala je za 11% odnosno za 680.000 u odnosu na kvartal ranije (Q1 2017). Zanimljivo je kako su analitičari prognozirali rast, no ipak se dogodilo nešto drugo. Činjenica je kako je tržište tableta u padu, tako da će se tu nešto morati drastično mijenjati. Naime, indijsko tržište je jedno od rijetkih tržišta koje je do sada bilježilo rast prodaje tableta.

Isto izvješće govori kako je pad prodaje tableta na godišnjem nivou čak 29%. Ako govorimo o brendovima koji se prodaju u Indiji, najbolje prodajie domaći Datawind koji drži tržišni udio od 27%, dok je drugi također indijski iBall koji zauzima 16% indijskog tržišta, dok Lenovo i Samsung drže po 14%.

Zanimljivo je kako se tržište smartfona sve više kreće u smjeru 4G mreža, a i na tabletima se sve više ugrađuje podrška za 4G mreže jer to želi sve više kupaca. Među studentskom populacijom i dalje su najpopularniji Wi-Fi tableti.

Foto:

Menka Kumari, analitičar u analitičkoj kući CMR India priznaje kako su za pad prodaje tableta smartfoni s većim ekranima, ali i zbog puno boljih kamera.

Ono što raste je prodaja tableta s dodacima kao što je tipkovnica, a koje često nazivaju i hibridima, odnosno 2-u-1 uređajima.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.