Indiana Jones, samba , sidro … face u IT-u?

Fotografija članka: Indiana Jones, samba , sidro … face u IT-u?

Ima zaista mnogo homonima koji su vezane za tehnologiju. Jedan primjer bi bio Apple i Orange, što znači voće ili kalifornijska tehnologija i francuska telekomunikacijska kompanija. Nećemo davati opis ove dvije svjetski poznate marke. Umjesto toga, dati ćemo naglasak na manje poznate projekte vezane za tehnologiju, odnosno u tehnološkom smislu.

Fedora
Nije li to ono što Indiana Jones nosi na glavi? Ne, to je prvi sinonim u ovom članku.

U stvarnom smislu Fedora je šešir koji nosi Indy Jones. Ipak, u tech svijetu, Fedora se odnosi na popularan Open BSD , izvorno baziran na Linux operativnom sustavu za opću namjenu računarstva. Pogledamo li stvari iz samo jednog kuta, "uvijek slobodan za korištenje od bilo koga, može se mijenjati i distribuirati", Fedora je projekt pod pokroviteljstvom RedHat i zajednice koje podržava open source osnovane 2003. godine. Naširoko se koristi u raznim organizacijama, tvrtkama i vladinim organizacijama. Jedan primjer bila bi i NASA. Agencija NASA koristi Fedoru za svoje svemirske misije. Ona je odgovorna za pokretanje servera koji distribuiraju snimke Space Shuttle Endeavour na putu Međunarodne svemirske postaje STS-123 u Houstonu.

Zookeeper
Zašto bi netko nazvao tech proizvoda ‘Zookeeper’? Možda su radili u zoološki vrt? Možda su živjeli u zoološki vrt? Očito odgovor je debeli "NE".

Zookeeper je open source, centralizirana služba/sučelje za održavanje konfiguracijskih informacija, imenovanje, pružajući distribuiranu sinkronizacija i usluge klijentima. Sve ove vrste usluga se koristi u nekim ili drugom obliku od strane distribuiranih aplikacija. Zookeeper koristi distribuirane konsenzuse protokola kako bi se utvrdilo koji čvor u Zookeeper usluzi je lider u bilo kojem trenutku.

Anchor (sidro)

Eh … ne, nije to sidro na koje ste odmah pomislili, mehanički uređaj koji sprječava plovila da se kreću. To je u IT-u pojam ili Hypertext Markup Language (HTML) koji se koristi za definiranje odredišta hiperveze unutar dokumenta. Na primjer, ako korisnici gledaju web-stranicu u pregledniku, oni mogu kliknuti na tekst da aktiviraju link i posjete stranice čiji je URL u link. Obično se koristi kod web dizajnera da bi pomogli čitateljima surfati na web sadržajima brzo i bez puno komplikacija.

Samba
Dobro došli u Španjolsku, dom sambe, jedinstvena plesne forme koja daje potpuno novi smisao brzini i šarenilu.

U našem 21. stoljeću svijetu tehnologije, Samba je nešto sasvim drukčije, bez relevantnosti za plesom. Dostupan od 1992, Samba je popularan freeware program koji omogućava krajnjim korisnicima pristup i korištenje datoteka, pisača i drugih najčešće zajedničkih resursa intraneta ili na Internetu. često se naziva Network File System i može se instalirati na različite platforme operativnog sustava, koji uključuju Linux, OpenVMS i OS / 2. Softver štedi novac tvrtke nudeći besplatnu alternativu Windows server, prema Samba Team programerima. Korporacija isto tako može eliminirati pretplate Microsoftovih troškova za svakog klijenta za pristup poslužitelju Windows. Poznato je da ime dolazi iz SMB Samba (Server Message Block), naziv standardnog protokola koji koristi Microsoft Windows mrežu datotečnih sustava.

 

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.