IN2 nadogradio informatički sustav sudskog registra

Racunalo.com foto

Tvrtka IN2 je na zahtjev Ministarstva pravosuđa unaprijedila postojeći informatički sustav sudskog registra. Novi će sustav trgovačkim sudovima znatno olakšati rad na upisima u sudski registar te omogućiti jednostavniji i brži pristup podacima. Nadogradnja sustava započeta je u srpnju 2007. godine te je nakon testne faze u kojoj su ga imali prilike isprobati svi sudovi finaliziran puštanjem u rad.

Tvrtka IN2 je funkcionalno i tehnološki nadogradila postojeći sustav koji je neprekidno bio u funkciji 13 godina. Sa strane tvrtke IN2 projektno je sudjelovao tim pod vodstvom Mirjane Puač, voditeljice projekta te Jasne Vujnović, direktorice projekta. Vujnović je dodala kako su u nadogradnji sudskog registra stručnjaci IN2 primijenili dosadašnje iskustvo rada na sličnim projektima u državnoj upravi i Ministarstvu pravosuđa kao što su sustav za kaznenu i prekršajnu evidenciju te sustav za upravljanje predmetima na trgovačkim sudovima.

Zahvaljujući implementiranoj tehnologiji, krajnji korisnici mogu pretraživati podatke iz sudskog registra na svim sudovima, omogućena je izgradnja digitalne zbirke isprava u koju se pohranjuju dokumenti generirani u sustavu, kao i dokumenti pristigli iz HITRO.HR sustava. Također je moguće ostvariti komunikaciju s drugim sustavima, što je naročito bitno za prihvat on-line prijava u sudski registar. Ono što ga čini izuzetno jednostavnim za korištenje jest činjenica kako mu korisnik pristupa putem Interneta, korištenjem web preglednika.

Nevenka Marković, predsjednica Trgovačkog suda u Zagrebu naglasila je kako je suradnja s IN2 na projektu bila izuzetno profesionalna i poticajna te dodala: „Tijekom priprema za rad u novom okruženju, projektni tim tvrtke IN2 izvršio je prilagodbu situacijama koji su se javljale tijekom procesa izrade i uspostave novog sustava vezanim uz zakonodavno okruženje i tehničke uvjete rada u sudskom registru“.

Novo rješenje zasnovano je na važećim zakonskim propisima Republike Hrvatske, kao što su Zakon o sudskom registru Republike Hrvatske, Zakon o trgovačkim društvima te usklađeno s postojećom regulativom i suvremenim procesima prijave i registracije društva. Sustav je smješten u Ministarstvu pravosuđa dok se aplikacijom koristi 130 prethodno obučenih djelatnika sudskog registra na svim trgovačkim sudovima. Na projektu nadogradnje informacijskog sustava sudskog registra, IN2 je uspješno surađivao s projektnim timom Ministarstva pravosuđa.

Dodatne koristi koje donosi nova tehnologija vidljive su i u načinu izrade pismena u aplikaciji, njihovom ispisu i pohrani. Tekstovi pismena su parametrizirani, česti primjeri tekstova pohranjeni su u aplikaciji te se automatski generiraju za pojedino pismeno, a održavanje tekstova je jednostavno i omogućeno kroz samu aplikaciju vlasniku podataka.

Novo rješenje izgrađeno je na troslojnoj Oracle arhitekturi. Nova tehnologija jamči veću dostupnost, bolje performanse, skalabilnost i veću stabilnost sustava.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.