IN2 LIS dan: Hrvatska među vodećima u svijetu u informatizaciji zdravstva

Fotografija članka: IN2 LIS dan: Hrvatska među vodećima u svijetu u informatizaciji zdravstva

Kako i mi u Hrvatskoj možemo po nečemu biti vodeći, dokazuje i LIS dan, korisnička konferencija o “Laboratorijskim Informacijskim Sustavima” (LIS) održana u zagrebačkom Hypo centru u organizaciji tvrtke IN2.

Oglas

Konferenciju je otvorila direktorica Sektora zdravstva IN2 Branka Lasić, koja je pojasnila kako je povod organizaciji desetogodišnjica IN2-ovog Bionet LIS sustava i najavila kako će od sljedeće godine događaj prerasti u otvorenu konferenciju. Pred oko 120 sudionika, uglavnom djelatnika medicinsko-biokemijskih laboratorija koji koriste navedeni sustav, predstavljene su aktualnosti iz svijeta zdravstva, iskustva s područja laboratorijskih informacijskih sustava, kao i proizvodi i usluge koje nudi IN2.

Mr. Dunja Durut Beslač iz HZZO-a predstavila je rezultate informatizacije zdravstva u Hrvatskoj i istaknula neka područja u kojima je Hrvatska među vodećima u svijetu. „Treća smo zemlja u svijetu po pitanju e-recepata, ali niti jedna nema ovakve rezultate za e-uputnice u primarnim zdravstvenim laboratorijima.“ Najavila je i elektronski zdravstveni zapis (karton) koji bi trebao biti dovršen do lipnja 2013. godine. Za veljaču su u planu sastanci sa strukom kako bi se odredilo tko će sve imati pristup podacima o pacijentu koji se nalaze u kartonu.

„Laboratorij je uspješan i vrijedi koliko i njegov LIS“ – rekla je na svojoj prezentaciji dr. Lorena Honović iz OB Pula i istaknula koje karakteristike po mišljenju Hrvatske komore medicinskih biotehničara mora imati dobro LIS rješenje. Sa svrhom daljnjeg unaprjeđenja Bionet LIS rješenja, Krešimir Kuleš i Krešimir Majdenić predstavili su mogućnosti kojima će se to IN2-ovo rješenje proširiti u 2013. godini, a Koča Vrančić iz tvrtke Galičak hardverska rješenja sortIN2, INsight2 i archivIN2 namijenjena boljem upravljanju laboratorijima. Luka Gospodnetić iz IN2 upozorio je privatne laboratorije na obvezu uvođenja fiskalizacije od 1. travnja 2013. godine te prezentirao IN2-ove reference na tom području.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.