IN2 grupa postala većinski vlasnik tvrtke Pardus

Fotografija članka: IN2 grupa postala većinski vlasnik tvrtke Pardus

IN2 grupa ima 13 tvrtki i zapošljava više od 600 ljudi u Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Makedoniji i Albaniji. Svoje širenje nastavili su preuzimanjem većinskog udjela u zagrebačkoj softverskoj tvrtki Pardus.

Oglas

Pardus ovim postaje 14. članica Grupe i njegovim preuzimanjem IN2 će proširiti svoj portfelj proizvoda, usluga i tehnologija. Pardus je poznat po svojim softverskim rješenjima za upravljanje laboratorijima te održavanje i pretragu DNK profila koja koriste pojedine policije. Ima veliko iskustvo u uporabi softverskih alata tvrtke Prolifics, koji su objedinjeni pod nazivom Panther. Ovim alatima izgrađeni su neki od najzahtjevnijih informacijskih sustava u Hrvatskoj. Pardus je osnovan je 2001. godine, a u 2015. godini zapošljavao je 10 ljudi, ostvario 6,05 milijuna kuna prihoda i 1,40 milijuna kuna dobiti.

IN2 je osnovan 1992. godine i od tada bilježi kontinuirani rast u regiji organski i  kupovinom drugih tvrtki. S preuzimanjem drugih tvrtki započeo je 2007. godine akvizicijama varaždinske Igee, zagrebačkog InfoOpusa i pulskog Grada. Četiri godine kasnije preuzima osječki Lab-net, a 2014. godine beogradsku Actaviu.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.