IN2 e-Naručivanje – hrvatska tvrtka dobila posao za implementaciju sustava u Sloveniji

Fotografija članka: IN2 e-Naručivanje – hrvatska tvrtka dobila posao za implementaciju sustava u Sloveniji

Slovensko Ministarstvo zdravlja izabralo je ponudu hrvatske softverske grupe IN2 kao najbolju među pet ponuda na natječaju za implementaciju sustava e-Naručivanje. Ugovor su potpisali član Uprave IN2 Tomislav Perović i ministar Tomaž Gantar.

Oglas

Riječ je o projektu sličnom onom koji je IN2 već razvio za Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje i Ministarstvo zdravlja Republike Hrvatske, zahvaljujući kojem liječnik opće prakse svoje pacijente može prijaviti na postupke u javnim bolnicama putem Interneta, čime je znatno pojednostavljena procedura naručivanja pacijenata u bolnicama. Hrvatska je među rijetkim državama koje su takav projekt provele na nacionalnoj razini, a sada će njezin primjer slijediti i Slovenija u kojoj će IN2 primijeniti i iskustva stečena tijekom primjene e-Naručivanja u Hrvatskoj. Projekt u Sloveniji sufinancira Europska unija u visini 85 posto njegove vrijednosti.

„Drago nam je da smo naše e-Naručivanje uspjeli napraviti izvoznim proizvodom te se nadam kako ćemo nakon implementacije u Sloveniji dobiti priliku za slične projekte u eZdravstvu i na drugim tržištima.“ – novi posao komentirala je Branka Lasić, direktorica Sektora zdravstva u IN2.

IN2 e-naručivanje 02

Za implementaciju e-Naručivanja u Hrvatskoj IN2 je dobila i dvije međunarodne nagrade. Nagrada za rješenje godine u javnom sektoru tvrtki je uručena u ožujku na IT Europe događaju održanom u Londonu, dok će joj za nekoliko dana u Houstonu biti uručena nagrada Microsoft Partner of the Year u kategoriji javni sektor – zdravstvo.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.