Impresivan rast Oracle Fusion Middlewarea na Linuxu

Racunalo.com foto

Kako se novi prihod od licenci tijekom trećeg tromjesečja fiskalne godine 2006. povećao za 24% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, dio rasta platforme Oracle Fusion Middleware povezan je s operacijskim sustavom Linux. Oracleova hot-plug arhitektura u kombinaciji s Linuxom, najbrže rastućim operacijskim sustavom, omogućuje klijentima da isporuče visoko dostupna, sigurna rješenja poslovne klase s financijski isplativom infrastrukturom hardvera i operacijskog sustava. 


Korisnici platforme Oracle Fusion Middleware odabiru Linux
Brojni korisnici danas koriste Oracle Fusion Middleware na Linuxu u okruženjima ključnima za uspjeh poslovanja i uživaju u pogodnostima manjih troškova, poboljšanih mogućnosti upravljanja, visokoj dostupnosti i fleksibilnosti te prednostima na području performansi i skalabilnosti.  Broj korisnika Linuxa povećavao se sa svakom novom verzijom softvera.  Između siječnja 2005. i 15. ožujka 2006. gotovo 50% isporuka sustava Oracle Application Server 10g Release 3 bilo je namijenjeno operacijskom sustavu Linux, dok je u slučaju sustava Oracle Application Server 10g Release 2 taj broj iznosio približno 30%.  Isto tako, preuzimanja proizvoda s Oracleove tehnološke mreže (Oracle Technology Network, OTN) pokazuju isti trend, uz gotovo 40% preuzimanja sustava Oracle Application Server 10g Release 3 na Linuxu u usporedbi s gotovo 25% preuzimanja na Linuxu u slučaju sustava Oracle Application Server 10g Release 2.
“Već dugo blisko surađujemo s našim korisnicima da bismo ponudili najbolja i najekonomičnija rješenja”, izjavio je Rick Schultz, potpredsjednik odjela Oracle Fusion Middleware.  “Ove statistike pokazuju da Oracle Fusion Middleware na Linuxu sve više udovoljava potrebama za smanjenjem troškova organizacija u različitim djelatnostima, istodobno pružajući ključnu funkcionalnost middlewarea.”
Applied Biosystems, tehnološki predvodnik i glavni pokretač promjena u dinamici tržišta bioloških znanosti, koristi Oracle Fusion Middleware na Linuxu kao platformu za svoj nagrađeni softver SQL*LIMS(R).  “U biološkim znanostima IT infrastruktura naših sustava mora osigurati nenadmašne performanse, pouzdanost i skalabilnost”, izjavio je Dave Ciabattoni, viši voditelj softverskog inženjeringa u tvrtki Applied Biosystems.  “Oracle Fusion Middleware na Linuxu omogućuje nam da ponudimo ekonomičnu opciju zahtjevnim korisnicima, velikim i malim, koji tradicionalno koriste UNIX te nam pruža vrhunske middleware tehnologije koje doprinose bržem stvaranju i implementaciji rješenja koja donose prihod.”
Gevity, vodeći dobavljač sveobuhvatnih rješenja za upravljanje zapošljavanjem koje korisnicima omogućuje povećanje zarade, prodaje i zadovoljstva klijenata, oslanja se na Oracle Fusion Middleware na Linuxu pri pružanju usluga upravljanja kadrovima i obračuna plaće putem weba.  “Oracle Fusion Middleware na Linuxu olakšava nam implementaciju i upravljanje rješenjima uz minimalne IT resurse”, izjavio je Mark Zimmerman, potpredsjednik IT odjela tvrtke Gevity.  “Ohrabruje nas pomisao da su naši sustavi utemeljeni na Oracleovom vodećem middlewareu i operacijskom sustavu Linux – kombinaciji koja nam omogućuje da tržištu ponudimo jedinstvene usluge”.
Vanguard Car Rental, koji upravlja tvrtkama za iznajmljivanje automobila National i Alamo, koristi Oracle Fusion Middleware na Linuxu za održavanje web-stranica tih dviju tržišnih marki.  “Web-stranice National i Alamo neodvojiv su dio našeg poslovanja.  Neophodno je da naše web-stranice budu visoko dostupne i da ostvaruju performanse koje će nam omogućiti maksimiziranje potencijalnih prihoda iz ovog važnog kanala”, izjavio je Tyler Best, direktor informatike u tvrtki Vanguard. “Oracle Fusion Middleware na Linuxu pruža poslovnu platformu za te web-stranice ključne za uspjeh poslovanja.”
Edmunds.com, Europska svemirska agencija i Texas Industries nalaze se na sve duljem popisu korisnika platforme Oracle Fusion Middleware na Linuxu.


Analize pokazuju impresivan rast operacijskog sustava Linux
Prema tvrtki IDC, vodećem davatelju usluga globalnih IT istraživanja i savjetovanja, Linux će imati najjači relativni rast prihoda i isporuka u odnosu na sve ostale poslužiteljske operacijske sustave od 2004. do 2009. godine uz složenu stopu godišnjeg rasta od 16,7%, odnosno 21%.  IDC je izvijestio i da se tržište za implementaciju softvera utemeljenog na Linuxu 2005. godine povećalo za 34% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.
Budući da Linux ostvaruje najbrži rast u odnosu na sve ostale operacijske sustave, a osobito kod korisnika platforme Oracle Fusion Middleware, ta je kombinacija stekla sve preduvjete potrebne za značajan tržišni zamah. 


Oracle na Linuxu
Oracle ostaje predan daljnjoj implementaciji Linuxa na razini cijele korporacije.  Podrška je obilježje Oracleove organizacije utemeljene na Linuxu još od lipnja 2002., kada je Oracle započeo s pružanjem integrirane podrške za cjelokupnu softversku platformu, uključujući i operacijski sustav Linux. Danas se korisnici širom svijeta obraćaju Oracleu da bi ostvarili non-stop tehničku podršku za Oracle na Linuxu.  Oracleova skupina Linux Kernel Group predana je suradnji s dobavljačima Linuxa i zajednicom otvorenog izvornog koda na izradi popravaka i razvoju novih funkcija koje će ponuditi nove pogodnosti korisnicima Linuxa.


O platformi Oracle Fusion Middleware
Oracle Fusion Middleware, tvrtkin opsežan skup middleware proizvoda utemeljenih na standardima, omogućuje korisnicima usvajanje arhitektura usmjerenih pružanju usluga (SOA) i upravljanje njima u heterogenim računalnim okruženjima.  Oracle Fusion Middleware danas koristi više od 30 000 korisnika – više od 35 od ukupno 50 najvećih tvrtki na svijetu i preko 750 tvrtki s popisa BusinessWeek Global 1000. Među korisnicima platforme Oracle Fusion Middleware nalaze se vodeće organizacije s područja financijskih usluga, telekomunikacija, proizvodnje, maloprodaje, farmaceutske industrije, zdravstva i javnog sektora.  Platformu Oracle Fusion Middleware podržava i 7500 partnera s više od 500 novih neovisnih proizvođača softvera (ISV – Independent Software Vendors) i stotinama novih prodavača koji dorađuju proizvode (VAR – Value Added Resellers) koji su tijekom protekle godine usvojili taj proizvod.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.