Implementacija YouTube u Word 2010

Fotografija članka: Implementacija YouTube u Word 2010

Imajte na umu da ne postoji direktan način za implementirati video direktno, ali ipak postoji način, i to kroz niz određenih  koraka koji će biti opisani u nastavku članka. Ovaj postupak zahtijeva i PowerPoint. 

Za početak, otvorite željeni video na YouTube, te kopirajte URL

Pokrenite programa PowerPoint 2010, napravite dva potpuno prazna slajda, i otvorite Developer tab. U slučaju da ne pronađete Developer tab,  idite na izbornik File menu, kliknite na Options, te u lijevom prozoru opet kliknite na Customize Ribbon. Na desnom prozoru omogućite Developer check-box. Pritisnite OK da biste vidjeli Developer tab na traci.

Odaberite drugi slajd, označite cjelokupan slajd kao prostor za stavljanje Flash objekta. 

Na kartici  Developer tab, kliknite na More Controls gumb.

Po dijaloškom pop-up, skrolajte prema dolje da biste pronašli Shockwave Flash Object, zatim odaberite ovaj objekt i pritisnite OK.

Sada, na Developer tab, pritisnite Properties, i pojaviti će se Shockwave properties dialog.   U Movie property kopirajte link od YouTube na taj način; http://www.youtube.com/watch?v=IBd5L1a

Original URL odabranog video je u ovom primjeru  http://www.youtube.com/watch?v=IBd5L1a.
Ali sada još morate ukloniti tekst “watch?” i “=”  iz URL-a.

Video će biti stavljen na slajd, provjerite da li video možete pokrenuti sa samog slajda. Zatim uzmite screenshot videa (prtSc) i umetnite ga na prvi slajd.

Spremite prezentaciju.

U slijedećem koraku pokrenite Microsoft Word dokument u kojem želite implemetirati YouTube video, dođite do View tab i kliknite Objekt.

Pojavljuje se Object dialog, pritisnite na Create from File tab,  i odaberite datoteke PowerPoint prezentacija (koja sadrži ugrađen video). Kliknite U redu, nastavite dalje.

Napokon bi trebali vidjeti objekt koji sadrži prvi slajd prezentacije, dvokliknite objekt  i krenite gledati video.

Nadam se da će upute biti korisne.
Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.