Imagine Cup – studenti u utrci za glavnu nagradu od 100.000 dolara

Fotografija članka: Imagine Cup – studenti u utrci za glavnu nagradu od 100.000 dolara

Prijave za Imagine Cup traje do 15. travnja, studenti prijavite se! Regionalno finale održava se 12. svibnja na Leap Summitu, a pobjednik natjecanja osvojit će 100.000$.

Oglas

Imagine Cup, najveće i najstarije studentsko natjecanje tvrtke Microsoft na koje se svake godine prijavi više desetaka tisuća studenata svijeta, ove godine slavi 15. rođendan, a u skladu sa obljetnicom glavna će nagrada biti udvostručena i iznositi čak 100.000 američkih dolara. Prijave projekata traju do 15. travnja, a hrvatski studenti sa idejama za tehnološke inovacije mogu se prijaviti .

Novost u odnosu na prošlu godinu je da neće biti organizirano nacionalno već regionalno natjecanje na kojem će nastupiti timovi iz iz Albanije, Bosne, Bugarske, Hrvatske, Srbije, Slovenije, Crne Gore i Makedonije, a koje se ove godine održava 12. svibnja u Zagrebu na Leap Summitu u zagrebačkom Studentskom centru. Finalisti će tako predstavljati svoje ideje pred 2000 posjetitelja u sklopu Yellow stagea koji će biti posvećen promoviranju inovativnosti, poduzetništva i ostvarivanju vlastitih ideja među sudionicima. Za razliku od prethodnih godina kada bi pobjednik na nacionalnom natjecanju Imagine Cupa išao u sljedeći krug kvalifikacija na nivou Europe, ovogodišnji pobjednik automatski će osigurati mjesto na svjetskom finalu u srpnju u Seattleu u SAD-u.  Inače, početkom svibnja bit će odabrano pet najboljih timova koji će nastupiti na finalu u Zagrebu, a kojima će ujedno biti osigurano mentoriranje od strane IT stručnjaka.

Za razliku od prošlih godina, ovogodišnje natjecanje nema specifičnih kategorija, što znači da su dobrodošle sve inovativne ideje. Za svako od prijavljenih softverskih rješenja, natjecatelji će koristiti Microsoft Azure platformu te će morati priložiti poslovni i marketinški plan. Sudjelovati mogu svi učenici stariji od 16 godina te studenti, a timovi trebaju imati po tri člana.

Od svojeg početka, 2002. godine, do danas, Imagine Cup je postao najveće i najprestižnije svjetsko studentsko natjecanje u okviru kojeg se studenti natječu u razvijanju inovativnih aplikacija, računalnih igara te rješenja problema u zajednici. Na natjecanju svake godine sudjeluju i hrvatski studenti, a prošle godine se Juvo – Home friend, projekt tima Home Guardians plasirao na finale održano u SAD-u. Radi se o aplikaciji koja putem senzora dobiva informacije o kretanju djece po kući i njihovom približavanju opasnim predmetima i signalizira roditeljima.

Tijekom godina na međunarodnu pozornicu tehnoloških inovacija stupili su mnogi studentski timovi, a brojni su ostvarili komercijalni uspjeh poput tvrtke CliniCloud iz Australije, koja gradi jednostavan dijagnostički uređaj za pomoć roditeljima u odlučivanju o tome kada njihova djeca trebaju ići liječniku. Ovaj startup je 2016. godine prikupio 5 milijuna dolara iz “seed“ investicija  kao i distribucijsko partnerstvo s velikim lancem trgovina elektroničkom robom Best Buy.

Sve informacije o načinu prijave, važnim datumima i pravilima natječaja potražite na .

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.