Ima 10 godina, hakirao je Instagram i dobio novčanu nagradu!

Fotografija članka: Ima 10 godina, hakirao je Instagram i dobio novčanu nagradu!

Ukoliko niste upoznati s time Facebook, a i mnoge druge stranice nude takozvani „bug bounty program“ kojim nagrađuju određenim novčanim iznosom sve one koji pronađu bilo kakvu sigurnosnu prijetnju ili ranjivost koju njihovi programeri nisu do sada pronašli i sankcionirali.

Oglas

Upravo je pod okriljem tog programa Facebook nagradio do sada najmlađu osobu koja je otkrila jedan nedostatak na Instagramu. Riječ je o dječaku imena Jani koji dolazi iz Finske i ima samo deset godina!

Dakle, Jani je pronašao sigurnosni propust na Instagramu koji omogućava bilo kome tko se u to malo više razumije da obriše komentare koje želi. Ovo je otkriće Facebook-u bilo dovoljno važno, pa je tako Jani nagrađen sa 10.000 američkih dolara. Dječak je izjavio kako je mogao obrisati komentar čiji god je želio, a nakon što je kontaktirao Facebook i prijavio ovaj sigurnosni propust, Jani je uspješno izbrisao komentar na testnom Instagram korisničkom računu.

Instagram je riješio ovaj problem te je platio dječaku, koji još nije ni dovoljno star da koristi Facebook, nagradu od 10.000$. Prije njega najmlađi je dobitnik ove nagrade bio dječak od 13 godina.

Facebook je spomenuti „bug bounty program“ pokrenuo 2011. godine i od tada je u tu svrhu isplaćeno čak 4.3 milijuna dolara raznoraznim pojedincima koji su otkrili bilo kakve propuste.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.