Igra ClassCraft kao dodatak nastavi? Zašto ne! O tome govori Uroš Antonić (Kreativno Pero)

Fotografija članka: Igra ClassCraft kao dodatak nastavi? Zašto ne! O tome govori Uroš Antonić (Kreativno Pero)

Možemo li zamisliti da se neke igre koriste u nastavi kao sredstvo za rad i bolje rezultate u obrazovanju? Možda je na prvu teško to prihvatiti, ali….

Oglas

O ovoj temi smo porazgovarali sa Urošom Antonićem, nastavnik francuskog jezika u  Odgojno – obrazovnom sistemu „Kreativno Pero“ iz Beograda. Kao veliki zaljubljenik u društvene i video igre pogotovo RPG igara, od 2014. počinje sa uvođenjem principa gamifikacije u nastavi, a od 2016. koristi aplikaciju Classcraft na satovima francuskog jezika, te 2017. godine postaje Classcraft Ambassador u Srbiji.

Organizira radionice, drži predavanja i konzultacije sa kolegama o primjeni principa gamifikacije u nastavi uz pomoć Classcraft-a. Boravio i školovao se u Alžiru i Parizu. Završio Fililošku gimnaziju i diplomirao na odsjeku za francuski jezik i književnost na Filološkom fakultetu u Beogradu. Završio edukaciju za usmenog prevodioca, pismenog prevodioca i sudskog tumača francuskog jezika.

Sudjelovao je u snimanju raznih projekata obrazovnog programa za RTS, te je aktivni član je Udruženja profesora francuskog jezika Srbije.

Reproduciraj audiovizualni sadržaj
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.