iFixit otkrio zanimljive detalje iz rastavljenog Huawei P20 Pro

Fotografija članka: iFixit otkrio zanimljive detalje iz rastavljenog Huawei P20 Pro

Gotovo svaki mobitel koji izađe, ne prođe puno, a da ga ekipa iz iFixita ne rastavi do najsitnijih detalja. Tako je bilo i ovaj put sa Huawei P20 Pro. Rastavili su ga do sitnih dijelova te otkrili neke zanimljive detalje.

Oglas

Huawei P20 Pro nova je perjanica iz Huaweia kojom namjerava pokoriti svijet te se suprotstaviti ostalim moćnicima poput Samsunga S9, Sony Xperie XZ2 i drugih, . Cjelokupnu već ste imali prilike pročitati na našem portalu, a . Ovoga puta iFixit nam donosi rastavljanje uređaja do najsitnijih detalja.

Kada pogledate P20 Pro, možda se pitate kako je Huawei uspio ugurati čak 3 zadnje kamere na svoj novi uređaj u tijelo istih dimenzija u koje drugi proizvođači stavljaju (samo) 1 ili 2 kamere. Ekipa iz iFixita ima odgovor na to pitanje. Portal iFixit Huawei P20 Pro te otkrio zanimljive stvari. Primarna, monokromatska i telefoto kamera su sve ugurane na jedan kompaktni modul koji je povezan na jednako tako kompaktnu matičnu ploču. Ifixit primjećuje da se Huawei opredjeljuje za širu bateriju i manju matičnu ploču nego ostali proizvođači.

Iako službeno samo telefoto kamera ima optičku stabilizaciju, dok se ostale služe softwareom za to, na slikama izgleda kao da sve tri kamere imaju optičku stabilizaciju. Nešto što je sigurno je da vjerojatno nećete sami popravljati P20 Pro. Iako su mnoge komponente modularne i lake za zamijeniti, potrebno je rastaviti dobar dio mobitela da bi se zamijenio ekran. Za promjenu baterije je također potreban veći napor, a staklena poleđina također ne doprinosi situaciji. Čini se da je pametni unutrašnji raspored i kompaktno pakiranje napravljeno na štetu lakoće popravljanja.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.