IFA 2012: LG BH9520TW, NB3520A, SP820 i drugi audio i video 3D povezivi uređaji

Fotografija članka: IFA 2012: LG BH9520TW, NB3520A, SP820 i drugi audio i video 3D povezivi uređaji

Čini se kako LG ima puno toga za reći na području audio/video proizvoda Smart TV tehnologijama, poboljšanim 3D-om i inovativnim dizajnom.

Oglas

LG Electronics će na sajmu IFA u Berlinu predstaviti niz audio i video proizvoda. Slijedeći strategiju koja mu je osigurala vodeću poziciju na tržištu 3D televizora, LG namjerava ostvariti vodstvo i na globalnom AV tržištu – i to ne samo s 3D i pametnim televizorima, nego i unaprijeđenom povezivošću pametnih uređaja te njihovim inovativnim dizajnom.

„LG-eva stručnost u 3D tehnologijama primjenjuje se i kod niza naših audio i video proizvoda koji će učvrstiti LG-evo vodstvo na području 3D-a“, rekao je Hawis Kwon, predsjednik Uprave kompanije LG Home Entertainment. „Uz prepoznavanje najnovijih trendova u industriji i odgovaranje na potrebe korisnika cijelim nizom novih uređaja, LG će nastojati prevoditi, a ne slijediti.“

Najsveobuhvatniji 3D sustav kućnog kina
LG BH9520TW je 3D sustav kućnog kina s četirima uspravnim 9.1-kanalnim 3D zvučnicima koji osiguravaju višesmjeran 3D zvuk od 360 stupnjeva, nalik onome u koncertnim dvoranama i IMAX kinima. Tu je i niz uključenih tehnologija 3D zvuka. Tako LG-eva tehnologija zumiranja 3D zvuka (3D Sound Zooming) sinkronizira izlazni zvuk s položajem i pokretima objekata na zaslonu 3D televizora. LG BH9520TW dolazi s ugrađenim funkcijama Smart TV-a pa korisnici imaju pristup LG-evom ekspanzivnom ekosustavu sastavljenom od raznolikog sadržaja i aplikacija. Pristup sadržaju je poboljšan brojnim značajkama za povezivanje, kao što su Bluetooth, USB i Wi-Fi. Uz to, SIMPLINK unapređuje udobnost korištenja omogućujući korisnicima upravljanje sustavom kućnog kina TV daljinskim upravljačem ili putem posebne aplikacije za daljinsko upravljanje za mobilne telefone s operacijskim sustavima Android i iOS.

Svestran Sound Bar audio sustav
LG NB3520A, kompaktni Sound Bar audio sustav s bežičnim subwooferom, osigurava bogat i dubok zvuk basa te dodaje element realističnosti iskustvu uporabe kućnog kina. Zahvaljujući LG-evoj tehnologiji 3D Surround Processor, nudi i realističan 3D surround zvuk. Njegov atraktivan i elegantan dizajn idealno se uklapa u moderno uređenje doma, a zidni nosač montažu čini jednostavnom. Audio sustav uključuje aktivni subwoofer bežično povezan putem Wi-Fi-a, čime se uklanja mnoštvo kablova. Uz Bluetooth povezivost, streaming glazbe s pametnih uređaja, kao što su pametni telefoni ili tableti, na Sound Bar je jednostavan proces. Tu je i USB ulaz za povezivanje prijenosnih glazbenih playera.

Pretvaranje običnog televizora u pametni televizor
Smart TV Upgrader LG SP820 pretvara bilo koji televizor u pametni (Smart TV). Omogućava neprestan pristup velikoj kolekciji sadržaja i aplikacija, značajno unapređujući kućnu zabavu. Uz SP820 dolazi i daljinski upravljač Magic Remote koji olakšava upravljanje brojnim pametnim značajkama, sadržajem i aplikacijama. Ovaj je „nadograđivač“ opremljen i nizom značajki povezivosti, uključujući i Wi-Fi Direct™ za bežično povezivanje s vanjskim uređajima. Napredne multimedijske i tehničke značajke sadržane su u impresivnom kućištu elegantnog dizajna. Vanjski dio kućišta izrađen je od smole visoke kvalitete te ga karakterizira sofisticiran i prepoznatljiv izgled koji će uklopiti u svaki interijer.

Blu-rayTM playeri s hibridnim funkcionalnostima
Blu-rayTM playeri LG HR929S i HR929D osiguravaju prijam za HD emitiranje, snimanje te funkcionalnosti Smart TV-a. Opremljeni HD tunerom, ova dva Blu-rayTM playera mogu prikazivati digitalno emitiranje visoke kvalitete te snimati sadržaj na unutarnje ili vanjske uređaje za pohranu. Wi-Fi Direct™ i DLNA korisnicima pružaju pristup multimedijskom sadržaju na drugim uređajima poput prijenosnih i osobnih računala te pametnih telefona. Isto tako, omogućuju pristup premium usluzi videa na zahtjev (VoD) te aplikacijama iz dućana LG App Store.

Čvorište multimedijske zabave
Smart Blu-ray™ disk player LG BP620 je iznimno pozitivne kritike IT časopisa dobio s razlogom. Stvara potpuno novu vrstu multimedijskog iskustva uz uključene funkcije Smart TV-a i bežično povezivanje vanjskih uređaja. BP620 također pruža pristup premium usluzi videa na zahtjev (VoD) te aplikacijama iz dućana LG App Store.

Docking zvučnik s tehnologijom AirPlay i intuitivnim sučeljem
Prilagođen Appleovim mobilnim uređajima, LG ND8520 dolazi s tehnologijom AirPlay te omogućava dijeljenje iTunes glazbene kolekcije s kompatibilnim uređajima putem Wi-Fi-a. Uz jednostavno sučelje osjetljivo na dodir korisnici mogu upravljati funkcijama zvučnika te glazbom pohranjenom na vanjskim uređajima. Za dodatnu povezivost, ND8520 uključuje i USB ulaz koji podržava reprodukciju datoteka u formatima MP3 i WMA. Svim ovim elementima moguće je upravljati daljinskim upravljačem koji dolazi uz zvučnik ili putem LG-eve Bluetooth aplikacije za pametne telefone. Izrazito atraktivnog dizajna, LG ND8520 kompaktnim 2.1-kanalnim zvučnicima od 80 W osigurava impresivan zvuk s jakim basom zahvaljujući ugrađenom wooferu.

Uz ND8520, LG predstavlja i ND5520 koji može bežično streamati audio sadržaj s Appleovih uređaja, ali i onih s operacijskim sustavom Android. ND4520 i ND3520 zaokružuju LG-ev asortiman tehnološki naprednih docking zvučnika s inovativnim značajkama.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.