IFA 2012: Lenovo IdeaPad S300, S400 i S405 – pristupačni, tanki i lagani prijenosnici

Fotografija članka: IFA 2012: Lenovo IdeaPad S300, S400 i S405 – pristupačni, tanki i lagani prijenosnici

Lenovo je kao kompanija u posljednje dvije godine osjetno napredovala u razvoju, a pogotovo dizajnu prijenosnika. To dokazuju i novi modeli predstavljeni na IFA 2012.

Oglas

Lenovo, kao drugi najveći proizvođač računala na svijetu, proširio je svoju liniju ultraprenosivih računala IdeaPad novim prijenosnicima IdeaPad S300, S400 i S405 predstavljenim na sajmu IFA 2012. Ova cijenom pristupačna, tanka i lagana računala predstavljaju izvrstan omjer između prenosivosti i performansa, a namijenjena su korisnicima koji žele više računalne snage u usporedbi s netbookom, dulje trajanje baterije i pristupačniju cijenu.

Debljinom od svega 21,9mm i težine od 1,8kg, prijenosnici serije S odlikuju se elegantnim vanjskim dizajnom s modernom metalik površinom. Računala pokreće treća generacija Intel® Core™ ili AMD A-Serija procesora. Prijenosna računala serije S objedinjuje udobnost, jednostavnost i brzina provođenja zadataka kako bi korisniku omogućio pristupačno prijenosno računalo kvalitetnog dizajna i dobrih performansi.

„Kao svjetski predvodnik u PC industriji, uspjeh Lenova temelji se na mogućnosti osiguravanja inovativnih proizvoda koji će udovoljiti potrebama korisnika, a koji objedinjuju prenosivost, performanse i pristupačnu cijenu“, izjavio je potpredsjednik i generalni menadžer, poslovne jedinice IdeaPad, Bai Peng. „Doduše, korisnici ne žele samo funkcionalno, oni također žele prijenosnik kojim mogu izraziti svoju osobnost i stil. Novi prijenosnici Lenovo IdeaPad serije S osiguravaju svakodnevnim korisnicima upravo ono što im je potrebno, objedinjujući malu dimenziju i težinu prijenosnika s dobrim performansama potrebnim za surfanjem Internetom i obavljanjem svakodnevnih zadataka, i to sve po pristupačnoj cijeni“.

Snažan i inteligentan
Opremljeni najnovijom tehnologijom, prijenosnici Lenovo IdeaPad S300 i S400 dostupni su
s Intel Core™ i3 ili i5 procesorima treće generacije, dok IdeaPad S405 pokreće AMD A8 quadcore APU procesor. Kapacitet hard diska do 500GB (do 1TB HDD u S405) osigurava obilje prostora za pohranu glazbe, filmova i dokumenata, dok opcionalnih 32GB solid state drivea u prijenosnicima S400 i S405 pomažu ubrzati pokretanje računala i ubrzati pokretanje aplikacija. Također, računala se odlikuju značajkama „pametnog“ načina štednje energije produljujući vrijeme rada između dva napajanja – do pet sati – već ova značajka dugoročno štiti i produljuje vijek trajanja baterije.

Sva nova prijenosna računala serije S uključuju operacijski sustav Windows 7 Home Professional te će imati mogućnost ažuriranja na Windows 8. Dizajnirana za operacijski sustav Windows 8, unaprijeđeni inteligentni touchpad na prijenosnicima serije S omogućuje korisnicima bolju kontrolu prilikom pregledavanja i zumiranja, dok tipkovnica AccuType sa zasebnim zaobljenim tipkama osigurava ugodno i točno tipkanje.

Također, korisnici mogu iskoristiti inovativne i jednostavne za korištenje značajke kao sto su Lenovo Quick Start, koja omogućuje spajanje na Internet u samo nekoliko sekundi. Čak je i zaštita podataka pojednostavljena s funkcijom OneKeyTM Rescue System, koja omogućuje jednostavan i brz način back upa i vraćanja podataka, oporavljanja oštećenih datoteka te pokretanje sigurnosnog skeniranja.

Tanak i moderan multimedijski prijatelj
Debljinom od svega 21,9mm i težine od 1,8kg, nova računala Lenovo namijenjena krajnjim korisnicima odlikuju se suvremenim dizajnom i metalnom površinom dostupnom u crimson red i cotton-candy pink bojama. Sa 14-inčnim widescreen ekranom, HDMI utorom i certifikatom Dolby® Advanced Audio™ v2, novi prijenosnici Lenova serije S nude korisniku vrhunske mogućnosti uživanja u zabavi i ostalim multimedijalnim aktivnostima.

Cijena i dostupnost
Prijenosnici Lenovo IdeaPad S300, S400 i S405 bit će dostupni krajem rujna kod svih poslovnih partnera te putem . Za aktualnu cijenu molimo vas kontaktirati najbližeg Lenovo partnera.

Kako na našem Racunalo.com portalu uvijek možete pronaći informaciju više, donosimo i dva videa – prvi “korporacijski”, a drugi korisnički. Uživajte.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.