IFA 2012: Dell XPS Duo 12 ultrabook s ekranom osjetljivim na dodir i Windows 8 OS-om

Fotografija članka: IFA 2012: Dell XPS Duo 12 ultrabook s ekranom osjetljivim na dodir i Windows 8 OS-om

Dell je poznatom modelu Inspiron Duo udahnuno novi život predstavljajući nasljednika, model XPS Duo 12, a kojeg ovih dana možete vidjeti na sajmu IFA 2012 u Berlinu.

Oglas

Radi se o 12 inčnom konvertibilnom ultrabook prijenosniku koji ima ekran osjetljiv na dodir i poseban “dellovski” način pretvaranja ultrabook prijenosnika u koristan tablet. Ekran je uokviren metalnim kućištem i je inače HD rezolucije od 1366×768 točaka, što znači da će vam rad i surfanje Internetom biti itekako ugodni.

Ako se sjećate, originalni model Duo je imao prilično veliku neiskorištenu površinu oko ekrana, dok ovaj model nema problema s viškom beskorisnog prostora, u Dellu su sve iskoristili do maksimuma. Samim tim su i dimenzije manje, pa XPS Duo 12 možemo s punim pravom svrstati u kategoriju ultrabook prijenosnika.

Iako Dell ne želi još objaviti točne specifikacije, saznali smo kako će XPS Duo 12 raditi na Windows 8 OS-u. Znamo da je stari model imao preslab (po nama!) 2-jezgreni Atom procesor, te vjerujemo da će ovaj imati nešto u rangu i3/i5 procesora, možda i i7., tko zna.

Informaciju više saznat ćete i u videu niže. A vjerujemo da će se ovaj model pojaviti i na hrvatskom tržištu. O tome ćete biti pravovremeno obaviješteni.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.