IFA 2012: ASUS predstavio Vivo Tab i Vivo Tab RT tablete, nasljednike tableta 810 i 600

Fotografija članka: IFA 2012: ASUS predstavio Vivo Tab i Vivo Tab RT tablete, nasljednike tableta 810 i 600

Sjećamo se kako je još u lipnju na sajmu Computex ASUS predstavio svoje nove Windows 8 i RT tablete, modele Tablet 810 i Tablet 600. A ovo što vidite su – pravi modeli.

Oglas

U stvari, najtočnije je reći kako su modeli Tablet 810 i Tablet 600 bili koncepti, a ASUS Vivo Tab i Vivo Tab RT su konačne proizvodne inačice koje će se pojaviti u prodaji. Evo i pokoja informacija o svakom od modela, više u video prilozima niže.

ASUS Vivo Tab (Tablet 810 koncept) radi na 32-nanometarskoj Intel Clover Trail Atom platformi. Ima 2GB radne memorije, 64GB prostora za pohranu podataka. Ekran je 11,6 inčni s kvalitetnom Super IPS+ matricom i HD rezolucijom od 1366×768 točaka, a tu su i Wacom digitizer te svjetlosna olovka. Težak je 675 grama i tanak samo 8,7 milimetara. Ugrađena je podrška za NFC (Near Field Communication), ima 8MP kameru straga te 2MP sprijeda.

ASUS Vivo Tab RT (Tablet 600 koncept) radi na ARM platformi, te logično ima i Windows RT OS. Platforma je Nvidijina (Tegra 3). Tanji je od prethodnika (8,3 milimetara), također i lakši (520 grama). Ekran je nešto manji, 10,1 inča, ali se također radi o vrhunskoj kvaliteti – Super IPS+ matrica HD rezolucije. Također ima 2GB RAM-a, manje prostora za pohranu podataka (32 GB).

Oba modela dolaze s docking tipkovnicama (opcija), na kojoj je trackpad i 2x USB ulaza, te dodatna baterija.

Za sada nema informacija kada će se pojativi na tržištu, niti po kojoj cijeni, ali pretpostavljamo da bi se to moglo dogoditi odmah nakon pojavljivanja Windows 8 OS-a, krajem listopada.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.