Iduća verzija Androida će biti 8.1

Fotografija članka: Iduća verzija Androida će biti 8.1

Detalji iz beta verzije Googleove aplikacije nagovještaju novu verziju Androida koja će biti 8.1, a otkrili smo to u beta verzii Google aplikacije 7.11.

Oglas

Redak u kodu koji otkriva novu verziju Androida ukazuje i kako će verzija SDK biti nadograđena, odnosno uključeno je dovoljno promjena u API set da se izda novi SDK broj. Aktualna najnovija verzija Androida 8.0 Oreo stigla je 21. kolovoza i bazirana je na SDK verziji 26, a redak u kodu spomenute verzije Google aplikacije glasi:

platformBuildVersionCode=”27″ platformBuildVersionName=”8.1.0″

Android SDK (software development kit) je zapravo kolekcija API-ja (application programming interface) koji omogućuju razvojnim programerima da stvore aplikacije koje su priključene na značajke operativnog sustava. A prema gore navedenim informacijama neki Googleovi programeri već koriste još neizdani SDK verzije 27.

Detaljna analiza aplikacije ukazuje na još neke promjene uključujući novu ikonu za Google Lens značajku vizualnog pretraživanja koje će lansirati sa Pixelom 2 te male nadogradnje na značajku “snimka zaslona” i bluetooth audio za automobile.

Android 8.1 će se vjerojatno također zvati Oreo ako Google nastavi tradiciju od prošle godine sa Nougatom 7.0 i 7.1. A ova nova verzija će vjerojatno donijeti brojne male promjene u sučelju i operativnom sustavu.

 

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.