IDF: Intelova ‘štedljiva’ računala na Intel Core mikroarhitekturi

Racunalo.com foto

Takva će računala smanjiti troškove za električnu energiju i prostor te omogućiti privatnim i poslovnim korisnicima bitno poboljšanje sigurnosti, virtualizacije i upravljivosti. Justin Rattner, Intelov generalni direktor za tehnologiju, objasnio je da je mikroarhitektura Intel Core osnova za razvoj procesora boljih performansi i manje potrošnje energije, što je prvi put ostvareno na procesoru Intel Core Duo. Zasnovana je na načelu ekonomične potrošnje energije, kao i  mikroarhitektura Mobile Intel Pentium-M procesora, te je bitno poboljšana ugradnjom novih vrhunskih inovacija i postojećih tehnologija Intel® Pentium® 4 procesora, kao što su  široki podatkovni putovi (data pathways) i streaming instrukcije. Procesori zasnovani na mikroarhitekturi Intel Core, proizvedeni pomoću Intelove vrhunske 65-nanometarske tehnologije, na tržištu se očekuju u trećem tromjesečju 2006. godine.


Bolji doživljaj korisnika
Pružajući bolje performanse, ekonomičniju potrošnju energije i bolji odziv pri istovremenom izvršavanju više zadataka, mikroarhitektura Intel Core poboljšat će doživljaj korisnika pri radu u svim okruženjima: kod kuće, na poslu i na putu.
– Za kućne korisnike – omogućit će  razvoj računala boljih radnih mogućnosti, koja će biti vrlo tiha, elegantna i energetski štedljivija, te daljnji razvoj profinjenijih sustava za zabavu kojima se lakše upravlja.
– Za tvrtke  – smanjit će zahtjeve glede prostora i hlađenja, potrošnju energije poslužitelja u podatkovnim centrima, a poboljšati odziv, produktivnost i uštedu energije svih klijentskih i poslužiteljskih platformi.
– Za pokretne korisnike  – mikroarhitektura Intel Core omogućit će razvoj široke palete čipova malih dimenzija koji će raditi velikim brzinama i omogućiti dugo trajanje baterija, što će pak omogućiti razvoj vrhunskih prijenosnih računala.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.