Idemo na kavu?

Fotografija članka: Idemo na kavu?

Vrijeme je za pauzu? Imamo prijedlog za brže okupljanje ekipe za kavu :) Starbucks nam nije otvorio poslovnicu, ali stigla je tipkovnica.

Oglas

Britanski lanac Costa coffee neslavno je pobjegao iz Hrvatske. Nakon njih i američki lanac kafeterija Starbucks još je 2010. godine odustao od otvaranja svoje podružnice u Hrvatskoj. Iako se pojedinim ljubiteljima taj potez ovih kompanija nije svidio, većina bi se ipak mogla složiti kako je u poslovnom smislu odluka pametna.

Nije dugo trebalo marketinškim stručnjacima da shvate kako Hrvati kavu ne povezuju s čekanjem u redu, naručivanjem za pultom i užurbanim ispijanjem na putu do ureda. Kako su tada izjavljivali, istraživali su tržište čak godinu dana. Po meni im je bio dovoljan jedan pogled na zagrebačku špicu ili splitsku rivu. Iako takvi lanci koji su popularnost stekli na “kavi za van” među domaćim ljudima nisu zaživjeli, to ne znači da kao narod nismo ljubitelji kave.

20151115_133106

Espresso, macchiato, mala s hladnim, mala s toplim; veliki macchiato, velika s hladnim, velika s toplim; mala sa šlagom, velika sa šlagom; mala mix, velika mix; mala kava u veliku šalicu; cappuccino; beskofeinski espreso, beskofeinski Cappuccino; bijela kava, caffe latte; Nescafe obični, čokolada, vanilija… nitko ne cijeni i nema više vrsta nego Hrvati, pogotovo mi južnjaci koji ispijanje kave povezujemo s minimalno sat (po mogućnosti više) uživanja na suncu uz pogledom na Jadransko more. Čaša vode je obavezna. Pitajte bilo kojeg konobara što mu je najteži dio posla.

Izazovan dio rituala je traženje društva, jer ni najbolja kava nema tako dobar okus nasamo :D Kava nije samo kava. Ona je simbol za druženje, odmaranje, zaustavljanje vremena, razmjenu najnovijih tračeva i još mnogo toga. Zato i dogovaranje zajedničkog ispijanja kave zahtjeva ulaganje. Većina aplikacija za slanje poruka prepoznala je ovu potrebu, pa svaka aplikacija ima među emojima šalicu kave ili neki sličan znak “Idemo na kavu?”.

20151121_144935

Kome to nije dovoljno, Starbucks, iako nema prodajno mjesto, sada ima svoju tipkovnicu.

Želite li nekog pozvati na kavu, podsjetiti na prijašnji dogovor, nagovoriti na promjenu mišljenja ako vas je odbio napravite to nekim od Starbucks simbola. Tipkovnica je dostupna na  i .

Bez obzira koju aplikaciju za dopisivanje od sada koristili, Starbucksovom tipkovnicom možete podijeliti jedan ili više zanimljivih simbola za kavu. Odaberite svoj znak za poziv na kavu i osigurajte se da vas pozvana ekipa ne može odbiti :)

 

 

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.