Ideja godine – novim tehnologijama do poslovnog uspjeha, projekt aktivirali srednjoškolci

Fotografija članka: Ideja godine – novim tehnologijama do poslovnog uspjeha, projekt aktivirali srednjoškolci

Upravo se tako zove novi projekt portala Srednja.hr, koji u suradnji sa stručnim partnerima Effectusom i Algebrom kreću u potragu za srednjoškolskom “Idejom godine”.

Oglas

Kako smo saznali, po prvi puta je jedan ovakav ozbiljan projekt usmjeren na srednjoškolce koji će imati priliku pokazati što znaju. “Ideja godine – novim tehnologijama do poslovnog uspjeha” je projekt koji zvuči izuzetno ambiciozno, a u tome će portalu Srednja.hr i srednjoškolcima općenito pomoći stručni partneri odnosno dva visoka učilišta – Effectus i Algebra.

Ono što se u ovom projektu traži je najbolja ideja koja treba biti potkrijepljena i poslovnim planom koji će također osmisliti srednjoškolci. Ideje se mogu prijavljivati do 15. siječnja 2013. godine, a 10 najboljih timova svoje će ideje i projekte predstaviti pred pravim poduzetnicima i partnerima 15. veljače 2013. godine, kada će se i odabrati najbolja “ideja godine”. Spomenimo i kako će deset najboljih dobiti i posebne nagrade kao što su priznanja, reference za životopis, a spominjale su se i stipendije.

“Često se srednjoškolci žale da u školama nemaju puno vremena za praktične stvari, a ovaj projekt im upravo omogućuje da prezentiraju svoje ideje u stvarnom svijetu. Natječaj će biti popraćen serijom edukativnih tema i intervjua koje će biti dostupne srednjoškolcima putem portala Srednja.hr”, rekao je Aldo Franičević, glavni urednik portala Srednja.hr. na protalu će se objavljivati i rezultati bodovanja, što će također biti zanimljivo pratiti.

Ipak, kako smo na Racunalo.com portalu i novinari ali i uspješni poduzetnici, dodat ćemo jednu korisnu informaciju. Naime, Iako su ideja i njena realizacija u Hrvatskoj neupitni, jer zaista imamo puno mladih i bistrih glava koje su itekako poduzetne i znaju napraviti dobar projekt, problem se javlja u plasiranju istog na tržište. To su vještine koje nedostaju našim poduzetnicima, a što je višestruko potvrđeno u praksi. Oni “pametniji” prvo pripreme tržište, pa onda naprave proizvod koji bi im odgovarao. I odmah se plasira :)

Ili da okrenemo priču – mogu ideja i projekt biti najbolji na svijetu, ali ako ne padnu na plodno tlo, jednostavno će nestati. Isto tako, danas bi naše mlade trebalo (na žalost ili na sreću?) educirati da više ne razmišljaju samo o lokalnom hrvatskom tržištu, nego da razmišljaju regionalno ili globalno, to je njihovo buduće tržište. Naravno, ovisi o projektu, ali tu dimenziju svakako bi trebalo imati u glavi. Mlade treba ispočetka educirati tako da ono što rade naiđe na već spomenuto “plodno tlo”.

Više informacija o projektu potražite na .

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.