IDEA 2013 – pobjednici u dizajnu su Nokia Lumia, HTC 8X/8S, gubitnik je Apple

Fotografija članka: IDEA 2013 – pobjednici u dizajnu su Nokia Lumia, HTC 8X/8S, gubitnik je Apple

Industrijski dizajn je itekako važna kategorija koja ima veliki utjecaj na kupce i potrošače. Na posljednjoj dodjeli nagrada u kategoriji mobilnih uređaja briljirali su Nokia Lumia te HTC 8X/8S.

Oglas

Inače, Industrial Designers Society of America (IDSA) je organizacija koja je svojevrsni standard za izvrsnost u industrijskom dizajnu u 2012. godini. Svake godine primaju nominacije i organiziraju dodjelu nagrada (International Design Excellence Awards – IDEA) i to u različitim kategorijama. Nas naravno zanima onaj tehnološki dio vezan uz mobilnu industriju, gdje su ovoga puta nagrade odnijeli Nokia za svoju Lumia seriju smartphonea, te HTC za modele 8X i 8S (koji rade na Windows Phones OS-u).

Najveći gubitnik je Apple koji nije uspio doći niti do nominacija. Zanimljivo je kako niti ovogodišnji najbolji smartphone, HTC One, nije došao do nominacija, što je i logično jer se pojavio u 2013. godini, tako da vjerujemo kako će ga kompanija nominirati za ovu godinu.

U kategoriji Communication Tool bio je velik broj nominacija, izdvojimo samo Samsung ATIV, Motorolu RAZR HD, RAZR HD MAXX i RAZR ‘M’ Mini, Nexus 4, LG Optimus G i Optimus G Pro, BlackBerry Z10, kao i zanimljivi Asus Padfone Infinity.

Industrial Designers Society of America 02

Iako je najviše bilo nominiranih uređaja na Android platformi (te jedan BB10 uređaj) nagrade su odnijeli uređaji na Windows Phone platformi. Tako su Nokia Lumia 920, 820 i 620 odnijeli zlatne medalje za “predanost čistim linijama i detaljno osmišljenom dizajnu” što je komentirano s “proizvodi koji su bolje napravljeni i koji pokazuju visok nivo kolaboracije između inženjera i dizajnera, što je rezultiralo humanim i prirodnim proizvodom”. Zanimljivi zaključci :)

Kod pojedinih modela briljirao je HTC 8X Windows Phone koji je odnio zlatnu, a HTC 8S srebrnu medalju, zahvaljujući “jednostavnom dizajnu koji je u skladu s korisničkim sučeljem”. Čini se kako su boje i dizajn Windows Phone mobilnih uređaja presudili kod ocjenjivanja i dodjele nagrada.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.