IDC: SAP je predvodnik po prihodu na tržištu analitičkih aplikacija

Racunalo.com foto

SAP-ovi prihodi od aplikacija za poslovnu analitiku rasli su brže nego li ukupno tržište, i to po stopi od 13,4 posto. U svrhu daljnjega povećavanja svoje prednosti u segmentu analitičkih aplikacija toga tržišta, SAP je danas objavio opću raspoloživost aplikacije SAP® xApp™ Analytics — koja je prvim kupcima isporučena u kratkome roku i bez ikakvih problema.


“Poslovna analitika (Business Analytics – BA) ide dalje od tradicionalnog prikupljanja podataka o poslovanju kojim se unaprjeđuje bilježenje podataka i dostava informacija,” kaže Kathleen Wilhide, direktorica istraživanja u IDC-u. “Bit je u tome da analitičke aplikacije podupiru poboljšanja poslovnih procesa kao što je uvođenje novih proizvoda, promjene u određivanju cijena ili radnoj snazi i optimalizaciji zaliha, između ostaloga. IDC-ova stručnjakinja očekuje trend prema integraciji svakodnevnih procesa s analitikom koja unaprjeđuje potporu za donošenje odluka, a tu koncepciju IDC naziva inteligentnom automatizacijom procesa (IPA).”


Tržišno predvodništvo u analitičkim aplikacijama
Dostupno u više od 100 različitih kombiniranih aplikacija, SAP-ovo rješenje xApp Analytics donosi presudan ključni poslovni uvid radi poboljšanja temeljnih horizontalnih poslovnih procesa te procesa specifičnih za pojedinu djelatnost, među kojima su:
• Analitika za planiranje resursa poduzeća (ERP), uključujući financije i upravljanje ljudskim kapitalom (HCM),  koja donosi integrirane funkcije za upravljanje poslovanjem, kao i analitiku za sve aspekte tvrtke, čime se unaprjeđuju odluke i postupanje na svim organizacijskim razinama.
• Analitika za upravljanje odnosima s kupcima (CRM) osigurava tvrtkama presudne uvide i omogućava njihovo inkorporiranje u strategije, planove i postupke koji unaprjeđuju poslovanje usmjereno prema kupcu.
• Analitika za upravljanje opskrbnim lancem (SCM) omogućava tvrtkama i pojedincima osjetljivost i sposobnost reakcije unutar prilagodljive mreže opskrbnoga lanca u kojemu se distribucija, prijevoz i logistika zasnivaju i integriraju s procesima planiranja u realnome vremenu.
• Analitičke aplikacije specifične za pojedinu djelatnost omogućavaju djelatnicima koji rade s podacima u specifičnim djelatnostima poslovni pregled koji im je potreban za usredotočenje na njihova konkretna tržišta, uključujući proizvodne, maloprodajne i financijske usluge i drugo.


Inovacija u rješenju SAP xApp Analytics
Zamišljeno kao evolucija načina na koji djelatnici iskorištavaju softver, uključuju pravodobni i iskoristivi uvid u svoj svakodnevni rad, rješenje SAP xApp Analytics kombinirana je aplikacija zasnovana na modelu i inkorporirana u temeljne poslovne procese, a izgrađena je na platformi SAP NetWeaver®. SAP nastavlja jačati svoje predvodništvo na tržištu analitičkih aplikacija na sljedeće načine:
• Osigurava kombinirane aplikacije jednostavne za korištenje – SAP xApp Analytics djelatnici mogu odmah koristiti bez posebne obuke. Intuitivni, suvremeni korisnički doživljaj unaprjeđen je mogućnostima okruženja Adobe Macromedia Flex te postavlja standarde za analitičke mogućnosti u sklopu bogate internetske aplikacije.
• Donosi aplikacije zasnovane na modelima – Iskorištavajući alat za modeliranje SAP NetWeaver® Visual Composer, stručnjaci za poslovne procese mogu surađivati s podatkovnim djelatnicima i jednostavno prilagođavati kombinirane aplikacije ili izrađivati vlastite analitičke aplikacije, uz minimalnu pomoć informatičke službe.
• Iskorištava uslužno orijentiranu arhitekturu poduzeća (SOA) – Kombinirane aplikacije izvedene iz rješenja SAP xApp Analytics složene su od bogatoga skupa usluga tvrtke koje su na raspolaganju korisnicima koji koriste mySAP™ ERP s platformom SAP NetWeaver. Korisnicima je omogućena brza inovacija povrh solidne okosnice procesa tvrtke, te ih s jednakom lakoćom mogu iskorištavati internetske usluge koje pružaju treći ponuđači.
• Spaja SAP-ove i tuđe podatke – Rješenje SAP xApp Analytics izgrađeno je na platformi SAP NetWeaver te neprimjetno preuzima ključne poslovne podatke iz SAP-ova i drugih okruženja i bez ikakve ih poteškoće kombinira.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.