IDC: rast tržišta za pohranu podataka u Hrvatskoj

Racunalo.com foto

Konferencija je do sada održana u Bukureštu, a nakon Zagreba slijede skupovi u Pragu, Ljubljani, Budimpešti i joskvi.
Kao što vidite iz priloženih fotografija, konferencija je okupila velik broj zainteresiranih, dok su se među predavačima našli stručnjaci iz tvrtki kao što su HP, APC, CNT, Computech, Hitachi Data Systems, SGI, S&T, Manor Informatika i McData.Prošle je godine vrijednost isporuke storage hardvera u Hrvatskoj iznosila oko 40 milijuna dolara pri čemu je kapacitet isporučene opreme porastao za čak 74%. Kako je rekao Boris Žitnik na uvodnom izlaganju konferencije, tvrtke osjećaju veću potrebu za diskovnim kapacitetima namijenjenim složenim ERP, CRM, i BI sustavima.
Isto tako, zbog sve veće europske konkurencije, hrvatska će poduzeća morati podići konkurentnost usporedo s približavanjem ulasku u Europsku Uniju, a proces privatizacije i konsolidacija te rast malog i srednjeg poduzetništva dat će dodatni poticaj rastu potreba za pohranjivanjem podataka. U državno i javnom sektoru uz uvođenje programa e-Hrvatska, te približavanju NATO i EU integracijama također će dodatno narasti potreba za storage rješenjima s većim kapacitetom.


Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.