IDC održao 10. uspješnu konferenciju o IT sigurnosti i podatkovnim centrima

Fotografija članka: IDC održao 10. uspješnu konferenciju o IT sigurnosti i podatkovnim centrima

Nakon otvorenja konferencije koje je održao Boris Žitnik, direktor IDC Adriaticsa, uvodno je predavanje održao Mark Child (Senior Research Analyst, Software & Enterprise Solutions, IDC CEMA), koji je govorio o sigurnosnoj strategiji u sve kompleksnijem IT okruženju. Poseban naglasak njegovog predavanja bio je na poslovanju u cloudu i podacima u cloudu, očuvanju njihove sigurnosti, ali i o troškovima koji rastu zajedno s novom tehnologijom. Child je spomenuo i danas nezaobilazne mobilne platforme čiji će broj osjetno rasti u bliskoj budućnost, a koji su također itekako podložni sigurnosnim problemima. Child je uz nekoliko zanimljivih slajdova na prezentaciji pokazao i gdje će se u bliskoj budućnosti najviše trošiti novac tvrtki, a što nije teško zaključiti – u sigurnosna rješenja, vatrozide, privatne clud mreže i druge nove tehnologije bez kojih je danas praktički nemoguće poslovati.

Spomenimo kako ćemo uskoro s gospodinom Childom imati i intervju u kojem ćemo pokušati saznati još neke zanimljive indormacije vezane uz sigurnost u cloudu, s posebnim osvrtom na situaciju i prehviđanja u Hrvatskoj i regiji. Spomenimo i kako je naš Racunalo.com portal bio medijski pokrovitelj IDC-jeve konferencije.

IDC održao 10. uspješnu konferenciju o IT sigurnosti i podatkovnim centrima

IDC održao 10. uspješnu konferenciju o IT sigurnosti i podatkovnim centrima

IDC održao 10. uspješnu konferenciju o IT sigurnosti i podatkovnim centrima

IDC održao 10. uspješnu konferenciju o IT sigurnosti i podatkovnim centrima

Foto: Božidar Komarić, Racunalo.com

PRESS objava
U organizaciji analitičke kuće IDC Adriatics i partnera; HP Hrvatska, APC, Fortinet, Qualys, T-HT, Check Point Software Technologies, S&T Hrvatska, Arrow ECS, Borea te Microsoft Hrvatska završena je jubilarna deseta konferencija na temu IT sigurnosti i podatkovnih centara. Na konferenciji koja je održana u zagrebačkom hotelu Antunović prisustvovalo je oko stopedeset krajnjih korisnika, ponuđača usluga i predstavnika medija.

Roadshow je otvorio Boris Žitnik, direktor IDC Adriaticsa, koji je naglasio: "Prema našim istraživanjima, tržište softvera za sigurnost informatičkih sustava lani je u Hrvatskoj doseglo vrijednost od 12,76 milijuna dolara, što najbolje pokazuje da i domaće tvrtke vode računa o sigurnosti IT sustava. Na današnjoj, jubilarnoj desetoj konferenciji po redu, svjedočili smo najnovijim dostignućima vodećih svjetskih i domaćih kompanija na temu virtualizacije, virtualnih ureda i računarstva u oblaku, koja će vjerujem zaživjeti u hrvatskim tvrtkama."

Predavanja je otvorio Mark Child iz IDC-a na temu IT sigurnosnih strategija i kompleksnih okruženja i izazova kao ubrzane mobilnosti i velikih količina podataka. Nakon Childa s predavanjima je nastavio Nenad Marjanović iz HP-a koji se osvrnuo na različite modele isporuke usluga u oblaku, poput infrastrukture ili softvera kao usluge (IaaS i PaaS). T-HT-ov predavač Nikola Prib koncentrirao se na sigurnost "cloud" poslovnih rješenja i uštede vremena na temelju virtualizacije. Marek Skalicky iz Qualysa govorio je o automatizaciji upravljanja i usklađenosti procesa koja obuhvaćaju javne i privatne oblake. Check Point-ov govornik Daniel Šafar predstavio je rješenja 3D sigurnosti, dok se Ratko Mutavdžić iz Microsofta koncentrirao na budućnost podatkovnih centara. Nino Kovačić osvrnuo se na projektiranje i izvođenje APC-evih podatkovnih centara, a Adrian Danciu iz Fortineta na mrežnu sigurnost osjetljivih podataka.  Franjo Rebac iz S&T Hrvatska  zatvorio je konferenciju temom konsolidacije sigurnosne infrastrukture uz visoku dostupnost, jednostavnu upravljivost i smanjenje troškova.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.