IDC: Nokia mora hitno napraviti jedan phablet (Nokia Juggernaut) ili joj se ne piše dobro

Fotografija članka: IDC: Nokia mora hitno napraviti jedan phablet (Nokia Juggernaut) ili joj se ne piše dobro

Francisco Jeronimo, analitičar IDC-a smatra kako Nokia presporo prihvaća nove trendove jer nije “pristupila” tablet ili phablet (veliki smartphonei) segmentu kako to rade druge kompanije.

Oglas

Najveća priča oko najvećeg Nokijinog mobilnog uređaja je ona koja se vrti oko modela Nokia Juggernaut, a koji bi trebao biti uvećana Nokia Lumia 820 s najmanje 4,7 inčim ekranom, možda i 5 inča. U svakom slučaju bi Nokia trebala puno brže prihvaćati nove trendove u svijetu smartphonea, phableta i tableta, jer ako to ne učini crno joj se piše, tvrdi Francisco Jeronimo, analitičar IDC-a.

Jeronimo također kaže kako ljudi danas smartphone koriste na  različite načine, a jedan od njih je i streaming multimedijskih sadržaja preko Interneta. Upravo za te potrebe bolje je da je ekran veći, a to omogućuju novi smartphonei s 5 inčnim ekranima, pa i većim.

Nokia phablet 02

Ben Wood, direktor istraživačkog odjela CCS Insighta sličnog je razmišljanja, tvrdi kako su phableti postali vrlo značajni i kako Nokia ne bi smjela “propustiti ovaj brod”, odnosno kako bi morala napraviti uređaj s većim ekranom. Također preporučuje novi uređaj s ekranom od 5 inča, no prije toga bi finska kompanija morala pronaći način kako “stanjiti” i olakšati uređaje. Primjerice, Nokia Lumia 920 (koja je upravo kod nas na testu) je po dimenzijama veća od Samsunga Galaxy Note II, ali ima ekran za 1 inč manji, što je itekako puno.

Nokia je jedva uhvatila posljednji vlak kada je potpisala poslovni dogovor s Microsoftom. Pojavilo se nekoliko WP modela i oni su prilično dobro prihvaćeni. No, finska će kompanija morati napraviti još pokoji veliki korak kako bi uopće zadržala korak s galopirajućim azijskim kompanijama.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.