IDC IT Security, Virtualization and IT Infrastructure Efficiency Roadshow 2014

Fotografija članka: IDC IT Security, Virtualization and IT Infrastructure Efficiency Roadshow 2014

Poslovni podaci i njihova zaštita ključ su današnjeg poslovanja. O tome i puno više bilo je riječi na današnjoj konferenciji – IDC IT Security, Virtualization and IT Infrastructure Efficiency Roadshow 2014.

Oglas

O samoj vrijednosti podataka ne treba posebno govoriti. O poslovnim podacima i informacijama ovisi poslovanje tvrtki, o njima ovisi donošenje važnih odluka o usmjeravanju poslovanja, razvoju, postizanju kompetetivne prednosti nad konkurencijom. Isto tako, poslovne podatke treba znati i sačuvati od neželjene krađe ili pak djelomičnog ili potpunog uništavanja. Mnoge kompanije čuvaju svoje podatke u nekoj vrsti “backupa”, bilo unutar same tvrtke ili na udaljenoj lokaciji, a po novom i u sve popularnijim podatkovnim centrima, negdje u cloudu, gdje je cijena niža, a sigurnost jednaka, ako ne i veća.

Upravo o ovom posljednjem, poslovnim podacima u podatkovnim centrima (data centrima), govorio je Mark Yates (Research Analyst, IDC Government Insights, Central & Eastern Europe). Govorio je o razvoju podatkovnih centara i njihovoj funkciji s posebnim naglaskom na sigurnost koja je ključna za pravilno funkcioniranje kako njih samih tako i poslovanja tvrtki koje u njima pohranjuju svoje poslovne podatke. Najveći sigurnosni problem su sve više mobilni uređaji, odnosno smartfoni kao najčešće korišteni. Smatra kako je ispravno kontrolirati mobilne uređaje ako se koriste u korporativne odnosno poslovne svrhe, a privatne podatke (poruke) treba odvojiti.

Laszlo Szabo (Manager of Service Delivery and the Training Services, BalaBit IT Security) je također naglasio kako svaka kompanija treba ozbiljno razmišljati o budžetu koji dobrim dijelom treba potrošiti i za sigurnost. Kako je rekao Szabo, rizik za poslovanje nisu samo “vanjski faktori” kao što su hakeri, virusi ili industrijski špijuni koji dolaze preko Interneta, nego su to nerijetko i sami zaposlenici, nerijetko i nesvjesno. Mnogi ih imaju prava na određene podatke na koje ne bi trebali imati. Isto tako, poznat je i pojam industrijske špijunaže i prodaje poslovnih podataka, pogotovo od strane zaposlenika koji na njih najčešće i nemaju prava. Same tvrtke tako postaju opasne same za sebe. Upravo u te svrhe Szabo je predstavio “out-of-the-box” sigurnosno rješenje eCSI, odnosno sigurnosni koncept koji na vrlo efikasan način rješava sva ova vrlo problematična pitanja sigurnosti, a koju nerijetko same tvrtke niti ne prepoznaju kao opasnost.

I slijedeće predavanje išlo je u smjeru sigurnosti, odnsono prevenciji prijetnji koje omogućuje Check Point, o čemu je govorio Petr Kadrmas (Security Engineer, Eastern Europe, Check Point Software Technologies). Kako god okrenuli, čini se kako je zaštita od malwarea, spama i drugih digitalnih “štetočina” izuzetno važna za očuvanje integriteta podataka i poslovanja.

Poslije kratke pauze predstavnici partnerski tvrtki su na svojim vlastitim primjerima pokazali kako se uspješno i efikasno može nositi sa svim ovim problemima. Na kraju konferencije održan je i okrugli stol na kojem su i sudionici konferencije mogli postavljati svoja pitanja.

Današnji IT odjeli moraju upravljati brojnim poslovnim potrebama što se podataka tvrtke tiče, od usklađivanja i upravljanja životnim ciklusom podataka do dostupnosti kvalitetnih podataka, sprječavanje gubitka i sigurnosti podataka – i to sve u podatkovnom centru, koristeći najnovije tehnologije i trendove za upravljanje. Neke od tih tehnologija smo upoznali upravo na današnjoj IDC-jevoj konferenciji.

Dodajmo na kraju kako je naš Racunalo.com portal već tradicionalno medijski pokrovitelj IDC-jevih konferencija.

IDC IT Security, Virtualization and IT Infrastructure Efficiency Roadshow 2014

IDC IT Security, Virtualization and IT Infrastructure Efficiency Roadshow 2014

PRESS objava

U organizaciji analitičke kuće IDC Adriatics i partnera; Balabit IT Security, Check Point Software Technologies, APC by Schneider Electric i Megatrend poslovna rješenja u zagrebačkom hotelu Antunović završena je konferencija o informatičkoj sigurnosti, na kojoj je prisustvovalo osamdesetak krajnjih korisnika, ponuđača usluga i predstavnika medija.

Na konferenciji su detaljno obrađene teme poput trendova u Cyber eri (cyberspace, cybercrime, i cyberwarfare), novih EU zakona i propisa, novosti na tržištu datacentara, optimizacije ukupnih troškova poslovanja te podatkovnih centara javnih cloud usluga.

„Više od 50 posto vrijednosti hrvatskog tržišta sigurnosnog softvera u prošloj godini, koje sačinjavaju prihodi od licenci i redovnog održavanja, obuhvaćaju endpoint rješenja. Mjereno prema tržišnim nišama, bankarski i telekomunikacijski sektor objedinjavaju više od trećine godišnje potrošnje na spomenutom tržištu u 2013.“, istaknula je Ana Papež, regionalna direktorica IDC Adriaticsa.

Konferenciju je otvorio Mark Yates, IDC-ev analitičar za područje IT-a u državnoj upravi za CEE regiju na temu nove generacije podatkovnih centara i sigurnosnih izazova prisutnih kod mobilnih aplikacija i uređaja. László Szabó, predavač tvrtke Balabit IT Security predstavio je riješenje eCS – out-of-the-box sigurnosni koncept. U ime kompanije Check Point Software Technologies zanimljivu prezentaciju imao je Petr Kadrmas, koji se osvrnuo na ThreatCloud riješenje za web sigurnost. Neven Kundija iz tvrtke MEP u suradnji s APC by Schneider Electric predstavio je ponudu u segmentu prefabriciranih modularnih podatkovnih centara. Megatrend poslovna rješenja te njihov izlagač Renato Telen prikazali su cloud backup i disaster/recovery usluge. Zadnju prezentaciju držao je Igor Strmečki iz kompanije Pragmatekh, ujedno i moderator zanimljive diskusije okruglog stola, čime je zatvorena današnja konferencija.

IDC IT Security, Virtualization and IT Infrastructure Efficiency Roadshow 2014

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.