IDC: Dell vodeći u pružanju sigurnosnih rješenja s thinOS klijentima

Fotografija članka: IDC: Dell vodeći u pružanju sigurnosnih rješenja s thinOS klijentima

Čak 69% poslovnih lidera smatra da je sigurnost povezana s tankim i “zero” klijentima značajna korist za njihove organizacije.

Oglas

Prema posljednjim podacima IDC-a, Dell je vodeći pružatelj rješenja sa zero klijentima i thinOS za 2015. godinu. Rezultati odražavaju sve veće usmjerenje tvrtki na instaliranje sigurnosnih rješenja s tankim klijentima te potvrđuju nastavak Dellovih ulaganja u poboljšanje sigurnosnih značajki kroz čitavi Wyse portfelj tankih klijenata.

Rezultati istraživanja naglašavaju sigurnosna pitanja kao prioritet tvrtki

Novo istraživanje tvrtke također odražava rastuću potrebu za inherentnom sigurnošću koju nude zero klijenti i Dell Wyse ThinOS rješenja, što pokazuje da su tvrtke počele integrirati sigurna rješenja s tankim klijentima mnogo šire u svoje IT strategije. Dapače, 77 posto ispitanika izjavilo je kako je sigurnost bila glavni pokretač uvođenja hardvera utemeljenog na tankim klijentima.

Istraživanje je obuhvatilo 220 poslovnih lidera diljem svijeta i naglašava važnost koju tvrtke postavljaju sigurnosti. Istraživanje je pokazalo da 69 posto poslovnih lidera vjeruje da je povećana sigurnost povezana s tankim i zero klijentima izravna pogodnost za njihove organizacije, a do 70 posto smatra da ova rješenja imaju prirodnu ulogu u modernim korporativnim okruženjima. Tvrtke traže rješenja koja ne opterećuju IT resurse, a sve više ulažu u rješenja koja mogu ostati zaštićena tijekom svog životnog vijeka, bez potrebe za stalnim promjenama.

Nedavno predstavljeni rezultati istraživanja također pokazuju da pitanja zaštite postaju vodećim prioritetom kod ključnih rukovoditelja. Gotovo tri četvrtine poslovnih i IT lidera vjeruju da su pitanja zaštite podataka prioritet za njihov C-suite. Istraživanje pokazuje i sve veću potrebu za jednostavnijom i dugotrajnijom zaštitom, pri čemu je 58 posto lidera zabrinuto na negativan utjecaj koji će nedostatak zaštite imati na njihovu infrastrukturu, dok 67 posto vjeruje da njihove trenutačne mjere zaštite predstavljaju teret za njihove IT odjele.

Takvi stavovi utječu na kupovne odluke organizacija u različitim sektorima, poput zdravstvene ili financijske industrije koje ulažu u sigurne tehnologije s tankim klijentima kako bi poboljšale sigurnost svojih sustava.

Sigurnost postaje vodećom brigom tvrtki koje žele implementirati nova tehnološka rješenja, a istraživanje pokazuje da 95 posto rizika počinje u krajnjoj točki u sustavu. Nedavni val povreda sigurnosti podataka naglasio je nužnost sigurne infrastrukture, a sve više korisnika smatra Wyse zero klijente i ThinOS rješenja pravim sredstvima za povećanje sigurnosti. Za razliku od drugih rješenja ove vrste, Dellovi zero klijenti i ThinOS ne zahtijevaju redovito ažuriranje sigurnosnih postavki i korištenje antivirusnog softvera kako bi se postigla napredna zaštita od prijetnji.
– Jeff McNaught, izvršni direktor i rukovoditelj strategije Cloud Client-Computinga u Dellu
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.