ICT Gold Award 2015 – nagrađene najbolje ICT implementacije u ovoj godini

Fotografija članka: ICT Gold Award 2015 – nagrađene najbolje ICT implementacije u ovoj godini

Nagrade su dodijeljene u u četiri kategorije: CRM, Knowledge management, Billing system i IT infrastructure.

Oglas

Duga tradicija VIDI AWARDS-a nastavljena je dodjelom ICT GOLD AWARD, nagrade za najbolje ICT implementacije u 2015. godini. Nakon višemjesečnog rada na , doznali smo imena četvero laureata u kategorijama CRM, Knowledge management, Billing System i IT infrastructure. Uoči dodjele, sudionici konferencije imali su priliku u odvojenim trackovima poslušati prezentacije nagrađenih rješenja u kojima je fokus bio na korisničkom zadovoljstvu i opipljivom benefitu.

Uz laureate dodjele, zvijezde konferencije koju je pratilo 150 uzvanika bili su keynote govornici Boris Nemšić i Mate Rimac. Član odbora Delta Partners grupacije u Dubaiju Boris Nemšić je istaknuo da je inovacija krvotok društva i kompanije. Dodao je da je Hrvatska na 92. mjestu po broju inovacija: „Tome se ne treba smijati jer je to žalosno. Po infrastruturi (technology readines) smo ipak na visokom 43. mjestu, ali nešto nam očito nedostaje,“ smatra Nemšić.

Mladi inovator i poduzetnik Mate Rimac poznat po svom električnom superautomobilu, ali i nizu drugih inovacija, prvo se prisjetio Vidi E-novation nagrade od prije sedam godina koju je dobio kao srednjoškolac, bez koje je pitanje bi li danas imao uspješnu tvrtku sa 150 zaposlenika. „Svijet je digitaliziran i treba se fokusirati na proizvode koji su inovativni, a ne da inovacija bude svrha samoj sebi,“ zaključio je Mate Rimac.

Na IT BIZ Crunch forumu dvojcu keynote govornika su se pridružili inovator i poduzetnik Nenad Bakić te CEO Nove TV Dražen Mavrić. Četvorka je uz moderatora Dubravka Merlića povela raspravu o temi ICT inovacija. Nenad Bakić je ustvrdio: „Rizici se uvijek moraju specificirati prije, a ne poslije, te vi kao direktor morate biti spremni na mnoge neuspjehe prije nego što uspijete. Previše glorificiramo velike poduzetničke priče, a podcjenjujemo marketinške i menadžerske inovacije.“

„Ne možeš biti tržišni lider ako nisi inovativan, i svi se želimo odvojiti i biti drugačiji. Radimo u vrlo brzoj industriji i upotreba inovacija nam je postala neizbježna,“ rekao je Dražen Mavrić iz Nove TV.

Prof.dr.sc Mirjana Pejić Bach sa zagrebačkog Ekonomskog fakulteta je u suradnji s Kristijanom Zimmerom, konzultantom u Hrvatskoj udruzi za otvorene sustave i Internet predstavila rezultate dvogodišnjeg istraživanja o položaju CIO menadžera u Hrvatskoj pod nazivom „Izazovi CIO menadžera i njihov položaj u upravama hrvatskih tvrtki.“ Okupljenoj je publici otkrila mnoštvo zanimljivih zaključaka, od kojih su samo neki činjenica da 60% CIO menadžera smatra kako njihova znanja i vještine nisu u potpunosti iskorištena u organizaciji u kojoj rade, a trećina misli da nemaju potporu uprave u radu na IT sektoru.

Konferencija je zaključena dodjelom ICT Gold Award nagrada. U kategoriji Knowledge Management nagrade su dobili korisnik APIS IT i implementator TIS – objektni informacijski sustavi koji su stvorili poslovnu društvenu mrežu koja korisnicima pruža brz i jednostavan uvid u more informacija.

U kategoriji Customer relationship management  (CRM) nagrade su dobili korisnik Iskon i implementator Sedam IT. Novi, brži CRM koristi preko 80 posto zaposlenika Iskona i nove funkcionalnosti su u planu razvoja.

U kategoriji Billing System nagrade su dobili korisnik Vipnet i implementator Trilix za EasyPass sustav NFC plaćanja unutar zgrade Vipneta, čime je za preko 50% smanjeno vrijeme čekanja u primjerice Vipnetovoj restauraciji.

U kategoriji IT infrastructure nagrade su dobili korisnik Podzemno skladište plina i implementator Blink s projektom automatiziranog backupa u podzemnom skladištu plina.

Nakon svečane dodjele nagrada održan je ICT Gold Forum gdje su direktori tvrtki dobitnika nagrađenih rješenja moderatoru Dubravku Merliću iznijeli svoja mišljenja o današnjoj situaciji u Hrvatskoj industriji, te na tržištu ICT inovacija.

Što je ICT Gold Award?

ICT Gold Award nagrada je ujedno i sredstvo kojim se potvrđuje kvaliteta i vjerodostojnost te je se povezuje sa ICT poslovnom uslugom. Nagrada ICT Gold Award  je proizašla iz dubinskog istraživanja tima stručnjaka koji su proučili specifičnost poslovanja i referenci ICT tvrtki koje su aplicirale. ICT Gold Award pomaže ICT tvrtkama kako bi potvrdile svoju reputaciju i kredibilitet svojim partnerima i klijentima, stvarajući povjerenje i sigurnost u konkretnoj ICT transakciji.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.