IBM zEnterprise BC12 mainframe serveri za bolje korisničko iskustvo

Fotografija članka: IBM zEnterprise BC12 mainframe serveri za bolje korisničko iskustvo

Kako bi pomogli tvrtkama koje bolje žele shvatiti svoje kupce i nositi se s dinamičnim promjenama u industrijama, IBM je predstavio IBM zEnterprise BC12 (zBC12).

Oglas

Radi se o serverskom rješenju koje se može nositi sa svim novim izazovima analitike, računalstva u oblacima i mobilnih tehnologija. Početna konfiguracija IBM zEnterprise BC12 servera stoji 75.000 dolara. Riječ je o najsigurnijem i tehnološki najnaprednijem serveru koji je tvrtka IBM do sada napravila i uređaju koji se može primijeniti u organizacijama svih dimenzija.

Uz ovu novost, IBM je predstavio i nova industrijska rješenja, napredan softver i operativne sustave za portfelj zEnterprise uređaja, pa tako i IBM zEnterprise BC12 servera. IBM time želi klijentima pomoći u kapitaliziranju sve veće količine radnih zadaća koje moraju obaviti i poboljšati performanse i troškovnu učinkovitost njihove postojeće informatičke infrastrukture. Uporabom tih inovacija banke mogu ponuditi nove usluge putem mobilnih uređaja, osiguravateljske tvrtke prepoznati i preduhitriti pokušaje ilegalne naplate polica, a ministarstva i druge ustanove javne uprave mogu putem cloud aplikacija postići mnogo bolju međusobnu suradnju.

IBM zEnterprise BC12 – IBM zBC12
Novi server, zBC12, klijentima pruža do sada neviđenu radnu učinkovitost, fleksibilnost i prilagodljivost. Ima brži procesor, s radnim taktom od 4,2 GHz, i dvostruko više memorije od prethodnog modela, z114. Postavke kojima se definiraju kapaciteti servera vrlo su granularne, što klijentima omogućava preciznu konfiguraciju sustava, točno onako kako im je to potrebno. Klijenti svoje sustave mogu nadograđivati postupno, jer se nadogradnje i plaćaju postupno. Kao rezultat takvoga pristupa,  klijenti imaju stroj s do sada neusporedivim razinama učinkovitosti i ekonomičnosti.

Kad se integrira s rješenjem IBM DB2 Analytics Accelerator, server zBC12 može obavljati složene analitičke zadaće i do devet puta brže, s deset puta boljim odnosom cijene i performansi te uz 14% niže troškove nabave, u usporedbi s rješenjima koja nude najbliži konkurenti.

Kad se primjenjuje kao infrastruktura računalstva u oblacima, IBM zEnterprise BC12 može konsolidirati i do 40 virtualnih servera po svakoj jezgri – ukupno do 520, što rezultira cijenom koja nije viša od jednog dolara po danu za svaki virtualni server. Jedan zBC12 može klijentima uštedjeti i do 55% u usporedbi s troškovima distribuiranih okruženja utemeljenih na x86 arhitekturi.3

Enterprise Linux Server za klijente koji prvi put koriste zEnterprise
IBM je predstavio i novu inačicu servera IBM zEnterprise BC12, utemeljenu isključivo na operativnom sustavu Linux – Enterprise Linux Server (ELS). Namijenjena je klijentima koji ostvaruju brzi rast poslovanja, posebno onima koji posluju na rastućim tržištima. ELS uključuje hardver, z/VM Hypervisor i trogodišnje održavanje. Sustav može pokrenuti više od 3000 Linux aplikacija, a klijenti ga mogu proširiti s dva nova rješenja, ELS for Analytics i Cloud-Ready for Linux on System z i na taj način ga učiniti rješenjem s kojim će ući u analitiku i računalstvo u oblacima. IBM je preuzeo tvrtku CSL International, s čijom tehnologijom će moći dodatno pojednostaviti instalaciju i upravljanje cloud okruženjima koja rade na operativnim sustavima Linux i z/VM.

„Tvrtka ABK odlučila je konsolidirati svoje poslovne sustave oko rješenjaIBM zEnterprise BC12. To je značilo da smo morali zamijeniti sve Intelove i Sunove servere kako bismo razvoj i proizvodnju podigli na sasvim novu razinu“, izjavio je Armin Gerhardt, direktor tvrtke ABK Systeme GmbH. „Klijenti od nas traže da simultano radimo na nekoliko sustava, na potpuno zaštićenoj platformi, na više projekata istodobno, a da u isto vrijeme budemo u skladu sa svim novim propisima. Ono što nas je uvjerilo u IBM zEnterprise BC12 jest brzina reakcije,  jednostavna implementacija novih zahtijeva i, iznad svega, to što radi s uobičajenim alatima.“

Inovacije u najnovijim rješenjima IBM zEnterprise BC12 i zEC12
Osim poboljšanja u funkcionalnostima rješenja zAware i Flash Express, koje je IBM nedavno najavio, tvrtka je najavila i tri dodatne inovacije u sustavima IBM zEnterprise BC12 i zEC12:
•    zEnterprise Data Compression (zEDC); ubrzava sažimanje kontrolnih podataka (SMF zapisa) u omjeru 4:1, bez dodatnog trošenja resursa u procesoru.
•    Shared Memory Communications-RoCE (SMC-R): aplikacijama omogućava bržu razmjenu podataka između zEnterprise strojeva s 80%-tnim smanjenjem mrežne latencije, što poboljšava vrijeme reakcije u višeslojnim radnim zadaćama kao što su zahtjevi koji se izvode putem interneta i u sustavima plaćanja.
•    Novi, 2:1, omjer za zIIP i zAAP engine posebne namjene, što rezultira poboljšanom ekonomičnošću u obavljanju radnih zadaća.

Nova industrijska rješenja IBM zEnterprise BC12
Od kolovoza prošle godine IBM je ponudio 14 novih industrijskih rješenja zEnterprise, koja klijentima pomažu da odgovore na industrijski specifične računalne izazove. Najnovija rješenja na tom popisu su:
•    IBM zEnterprise Smarter Analytics for Banking – rješenje za prediktivnu analitiku, pomaže financijskim institucijama u učinkovitom upravljanju, predviđanju i detektiranju prijetnji kao što je pranje novca. Rješenje je potpuno usklađeno s propisima.
•    IBM Smarter Analytics Signature Solution Anti-fraud, Waste and Abuse for Tax – rješenje koje se koristi naprednom analitikom za otkrivanje poreznih prijevara, neusklađenosti s propisima i sumnjivih trendova u poslovanju, kako retrospektivno, tako i u vrijeme prijave poreza.
•    IBM Cúram Solution for Care Management on zEnterprise – rješenje koje pruža mogućnost proaktivne identifikacije, procjenu i reakciju na sve potrebe građana u socijalnim programima, kao i mjerenje rezultata i upravljanje pojedinim slučajevima.

IBM zEnterprise BC12

Poboljšanja u softveru i operativnim sustavima za zEnterprise
IBM nastavlja s razvojem cjelovite ponude u analitičkim, cloud, mobilnim i sigurnosnim tehnologijama za zEnterprise s novim softverom, uključujući rješenje IBM Cognos Business Intelligence 10.2, koje klijentima omogućuje izvještavanje, analizu i dashboarde u skladu sa zahtjevima svakodnevnog poslovanja. Tu je i softver  SPSS Statistics 22, aplikacija za analizu složenih odnosa, koja analizira obrasce putem skupa novih algoritama.

Za primjenu u cloudu, IBM je poboljšao obitelj rješenja IBM OMEGAMON for z/OS. Riječ je o rješenjima koja mogu bolje prepoznati probleme u cloud okruženjima, minimizirati njihov utjecaj na poslovanje te povećati vidljivost analitike.

IBM nastavlja i s razvojem tehnologija koje klijentima pomažu u spajanju mobilnih uređaja i poslovnih podataka i usluga. To čini putem ugrađene podrške za JSON i putem konverzije između JSON-a i struktura podataka u rješenju CICS Transaction Server Feature Pack for Mobile Extensions V1.0 i DB2 11 za z/OS.

Novi operativni sustav,  z/VM (v6.3), nadograđuje se na funkcionalnosti rješenja Live Guest Relocation i sada podržava jedan terabajt stvarne memorije, što omogućuje primjenu većeg broja virtualnih servera od bilo koje druge platforme slične konfiguracije. Koristi se HiperDispatch tehnologijom kojom poboljšava performanse sustava i spreman je za OpenStack putem kojeg može na napredan način upravljati uslugama u cijeloj tvrtki.

Novi operativni sustav  z/OS 2.1 aktivira sve najnovije funkcionalnosti hardvera zEnterprise, uključujući poboljšanja u performansama i skalabilnosti kada su u pitanju radne zadaće u kojima treba obraditi velike količine podataka. Osim toga, napravljena su i poboljšanja u funkcionalnostima rješenja z/OS Management Facility, koja su pojednostavnila administraciju i sam rad, čime su postignuta dodatna smanjenja troškova.

„Cloud, analitika i mobilno računalstvo mijenjanju način poslovanja i komunikaciju s korisnicima u svim industrijama“, izjavio je Patrick Toole, generalni direktor Odjela za razvoj rješenja IBM System z. Tehnologije rješenja IBM zEnterprise odgovaraju na izazove tako što klijentima pružaju snažnu i vrlo sigurnu platformu za upravljanje postojećim i novim radnim zadaćama. Na taj im način pomažu pri bržem izbacivanju proizvoda i usluga na tržište, smanjuju troškove i potiču rast poslovanja te im pomažu u osnaživanju veza s kupcima.“

IBM Global Financing kvalificiranim klijentima pomaže povoljnim kreditima, olakšavajući im tako nabavu novog rješenja zBC12 uz obroke koji nisu veći od 1965 dolara mjesečno.4  Financiranje putem IBM-a pomaže klijentima pri smanjenju ukupnog troška vlasništva i ubrzavanju povrata na ulaganja, a istodobno tako mogu održavati korak s inovacijama i potaknuti rast poslovanja.

Više informacija o IBM zEnterprise BC12 serveru potražite na .

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.