IBM z13s – novo mainframe računalo za male i srednje tvrtke

Fotografija članka: IBM z13s – novo mainframe računalo za male i srednje tvrtke

Tvrtka IBM je predstavila novo mainframe računalo koje pruža puno veću zaštitu poslovnih podataka. Riječ je o stroju koji automatski šifrira podatke, bez utjecaja na ukupni radni učinak sustava.

Oglas

Novo računalo, nazvano IBM z13s, optimizirano je za rad u hibridnim informacijskim okruženju utemeljenima na tehnologijama računalstva u oblaku (tzv. cloud). IBM z13s može važne poslovne informacije i transakcije zaštititi bolje nego bilo koji drugi stroj u dosadašnjoj povijesti. Uz predstavljanje novog računala namijenjenog snažnijoj zaštiti poslovnih podataka, IBM je predstavio i nekoliko inovacija za mainframe računalne sustave i niz novih suradnji s tvrtkama kojima je specijalnost snažna sigurnosna zaštita poslovnih (i drugih) podataka:

Sigurnosna zaštita podataka je ugrađena u sam hardver stroja – Novi IBM z13s ima napredne kriptografske funkcionalnosti ugrađene u sam hardver, u dijelove kojima je sastavljen. Te funkcionalnosti omogućavaju šifriranje i dešifriranje podataka dvostruko brže od računala prethodnih generacija, čime se postiže bolja zaštitu informacija i ne smanjuje radni učinak.

Nove, inteligentne sigurnosne funkcionalnosti – IBM je u svoje novo mainframe računalo odmah ugradio i vrhunski sigurnosni softver te na taj način napravio pouzdanu tehnologiju za uporabu u hibridnim cloud infrastrukturama. Uz novo računalo s ugrađenim sigurnosnim softverom, IBM korisnicima Z System računalnih sustava nudi i uslugu Cyber Security Analytics koja im pomaže u bržoj i učinkovitoj identifikaciji potencijalnih zlonamjernih aktivnosti tako što cijelo vrijeme prati ponašanje svih korisnika i tako ih bolje upoznaje.

IBM je proširio i svoj ekosustav tvrtki partnera specijaliziranih za informacijsku sigurnost – IBM s vodećim tvrtkama iz industrije sigurnosne zaštite informacija radi kroz program nazvan Ready for IBM Security Intelligence putem kojeg nudi posebno dizajnirana rješenja za vrhunsku zaštitu poslovnih podataka, izrađena prema specifikacijama svakog pojedinog klijenta. Nove tvrtke u ekosustavu partnera okupljenim oko tehnologije z Sytems su tvrtke BlackRidge Technology, Forcepoint (zajednička tvrtka poduzeća Raytheon i Vista Equity Partners) i tvrtka RSM Partners.

Sveopća digitalizacija poslovanja i sve veća količina elektroničkih transakcija rezultirala je eksponencijalnom potražnjom za sustavima za zaštitu podataka.  Tvrtka prosječne veličine i opsega poslovanja danas je suočena s više od 81 milijun sigurnosnih incidenata u samo jednoj godini dana rada. Ti incidenti i prijetnje postaju sve opasniji i brojniji što tvrtka više radi putem prijenosnih (tablet i mobitel) uređaja i Interneta, putem raznih poslovnih (cloud) i društvenih mreža. Tvrtka za analizu tržišta svjetske informatičke industrije, IDC, predviđa da će 80 posto tvrtki svoje poslovanje obavljati putem tzv. hibridnih cloud okružja već sljedeće, 2017. godine. Današnji informatički kriminalci manje kradu podatke – više im je u interesu izmijeniti ih tako da postanu netočni i nepouzdani pa time i nekorisni u poslovanju. Računalo IBM z13s korisnicima pruža niz mikro-usluga i alata (API) za izradu sigurnosnih aplikacija u hibridnim cloud okružjima s kojima tvrtke mogu učinkovito održati integritet poslovnih podataka i zaštititi ih od zlouporaba.

Više informacija o IBM z13s mainframe računalu možete pronaći na .

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.