IBM WebSphere seminar otkrio kako jednostavnije razvijati mobilne aplikacije

Fotografija članka: IBM WebSphere seminar otkrio kako jednostavnije razvijati mobilne aplikacije

Na visoko stručnom seminaru u prostorijama IBM-a saznali smo kako se efikasnije i agilnije mogu razvijati aplikacije na IBM WebSphere softveru i IBM PureSystems hardveru.

Oglas

Cjelodnevni seminar, na kojem se okupilo oko 30-ak stručnjaka za visoku tehnologiju iz različitih hrvatskih tvrtki mogli su između ostalog saznati i nešto više o samim Worklight alatima koji su nam se posebno učinili zanimljivima, a koji su multiplatformski – možete istovremeno razvijati mobilne aplikacije za više mobilnih operativnih sustava – Android, iOS, Windows Phone i BlackBerry.

U samom uvodnom dijelu bilo je riječi o novoj tehnologiji koja mijenja naše svakodnevne navike, ali i poslovanje. Cijena tehnologije neprestano pada, mogućnosti rastu, polako se selimo “u oblake”, odnosno u Cloud, sve nas više obuhvaća i “Big Data” paradigma. U svjetlu novih događaja i same se tvrtke trebaju prilagoditi novoj tehnologiji koja s jedne strane treži određenu prilagodbu, ali s druge pruža puno veće mogućnosti. Kada se to sve poveže s društvenim mrežama (ali u poslovnom smislu), tada su mogućnosti još veće, procjenjuje se i do 20%.

IBM WebSphere seminar otkrio kako jednostavnije razvijati mobilne aplikacije

Nove tehnologije promijenile su način poslovanja

Same se promjene reflektiraju u četiri osnovna smjera – mobilnost, društvene mreže, Internet stvari (IoT, Internet of Things) i Cloud.

Kada govorimo o mobilnim uređajima, oni su možda imali najveći utjecaj i potpuno su promijenili način komunikacije među ljudima. Pri tome smo saznali i neke vrlo zanimljive statističke brojke koje će vas iznenaditi (ili neće?):
– 91% korisnika mobilnih uređaja neprestano drže svoje mobilne uređaje nadohvat ruke!
– 40% korisnika smartfona se “logira” na Internet prije nego se ustane iz kreveta!
– prodaja na mobilnom Cyber Monday se između 2012. i 2013. godine povećala za 96%
– 75% korisnika mobilnih uređaja, kada dobiju “lokaliziranu” informaciju, odluče se na kupovinu (primjerice, prolazite ulicom, a smartfon vas porukom upozori kako dućan pokraj kojeg prolazite ima 50% popusta na majice!)

Drugi smjer razvoja poslovanja su društvene mreže. Ljudi se više nego ikada u donošenju odluka konzultiraju s portalima, blogovima i društvenim mrežama – Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest… sve se više čitaju recenzije i analize korisnika i neovisnih izvora (kao što je i naš portal) u donošenju kvalitetnijih odluka. Prema McKinseyu, društvene mreže i nove tehnologije mogu povećati produktivnost visokoškolovanih djelatnika i do 25%.

Treći smjer je Cloud, kojeg smo već objasnili zajedno s Big Datom, a četvrti je Internet of Things, odnosno “Internet stvari”. Sve su veći zahtjevi i pritisak korisnika na informatičku infrastrukturu, bez koje je danas praktički nemoguće poslovati. Mobilni uređaji i RFID zapisi (tagovi) se računaju u milijunima i milijardama, a svi se oni svakodnevno spajaju i na korporativne i poslovne mreže. Pogotovo smartfoni koji su neprestano spojeni i tako generiraju ogroman promet. Procjenjuje se kako će machine-to-machine konekcije od 2 milijarde u 2011. godini porasti na čak 18 milijardi u 2022. godini (čak 9 puta!).

IBM WebSphere seminar otkrio kako jednostavnije razvijati mobilne aplikacije

Svaka tvrtka treba za sebe analizirati svoje poslovanje, tržište, trendove i svoje korisnike, te donijeti nove poslovne odluke i rješenja, a ako je potrebno razviti i mobilne aplikacije. Upravo u tom dijelu uskaču IBM-ova poslovna rješenja koja mogu stvoriti novu dodanu vrijednost vašem poslovanju.

Danas je izuzetno bitno znati integrirati tehnologiju i informacije, te učiniti glavne poslovne procese učinkovitijima, fleksibilnijima i agilnijima. IBM može pomoći IT organizacijama brzo odgovoriti na ove dinamične poslovne zahtjeve. O tome je bilo riječi na današnjem seminaru – kako poboljšati poslovnu agilnost pomoću IBM rješenja izgrađenih na IBM WebSphere softveru i IBM PureSystems hardveru, uz pregršt stručnih i praktičnih primjera.

Prikazane su i neke demonstracije stvarnih korisničkih scenarija u realnom vremenu, a koje ilustriraju značaj različitosti IBM WebSphere rješenja nad rješenjima konkurencije. Saznali smo i nešto o WebSphere Application Serveru, Worklight Mobile aplikacijama, IBM Business Process Managementu, Operational Decision Managementu, Appliances i IBM PureSystemsu, a sve u svrhu poboljšanja skalabilnosti, performansi i fleksibilnosti poslovnih procesa.

Isto tako, predstavljena su i neka IBM-ova end-to-end rješenja i objašnjene su njihove kompetitivne prednosti u odnosu na Oracle, TIBCO, Microsoft i JBoss.

Dodajmo na kraju kako je na kako je na IBM WebSphere seminaru bilo riječi i o:
– Implementaciji i upravljanju mobilnim aplikacijama
– Stvaranju pametnijeg poslovanja vođenog procesima
– Automatizaciji poslovnih odluka za veću učinkovitost i transparentnost
– Omogućavanju fleksibilne integracije aplikacija s inteligentnim rješenjima i uređajima za konektivnost
– Bržem razvoju aplikacija i njihovoj učinkovitijoj implementaciji
– Smanjenju vaših troškova rada i infrastrukture pomoću stručnih integriranih sustava
– Trenutnom započinjanju s radom, uključujući dostupne resurse, alate i servise

IBM WebSphere seminar otkrio kako jednostavnije razvijati mobilne aplikacije

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.