IBM: više od 5.000 korisnika HP-a, SUN-a i EMC-a okrenulo se našim rješenjima

Fotografija članka: IBM: više od 5.000 korisnika HP-a, SUN-a i EMC-a okrenulo se našim rješenjima

IBM: više od 5.000 korisnika HP-a, SUN-a i EMC-a okrenulo se našim rješenjima

Tvrtke su investirale u IBM-ove platforme System z, Power i System x kao i u proizvode IBM System Storage kako bi se uspješno nosile s ispunjavanjem svojih najzahtjevnijih poslovnih zahtjeva te kako bi reducirale rast troškova za prostor, energiju i radnu snagu u svojim podatkovnim centrima.

„Naši problemi s dobavljačima hardvera su se gomilali. Rast energetskih troškova, potreba za dodatnim serverima, slaba podrška i nedostatna pouzdanost naveli su nas da se odlučimo za prelazak na IBM-ova rješenja“, izjavio je Ron Payne, direktor infrastrukturnih usluga u tvrtki Alagasco koja se bavi distribucijom plina za preko 450.000 kućanstava, tvrtki i pogona u središnjem i sjevernom dijelu Američke savezne države Alabame. Uz pomoć IBM-a i tvrtke Mainline Information Systems koja posjeduje status IBM Business Partnera u tvrtki Alagasco očekuju značajne uštede na temelju projekta konsolidiranja serverske infrastrukture prelaskom s HP-ovih i Sunovih servera na IBM-ove.

IBM je nedavno predstavio program System z Migration Factory, novost u sklopu niza programa pod nazivom Migration Factory s ciljem podrške za prelazak na IBM-ovu platformu IBM Power Systems kao i prateće proizvode za pohranu podataka. Program Migration Factory uključuje usluge procjene troškova prelaska, usluge migriranja na nove platforme kao i druge resurse koji će korisnicima pomoći da ostvare uštede u korištenju prostora i utrošku energije i tako smanje ukupne troškove. Glavna postignuća programa uključuju:
– System z : u manje od godinu dana preko 150 korisnika širom svijeta migriralo je s konkurentskih sustava na IBM-ova mainframe-računala u djelatnostima kao što su distribucija roba i usluga, financijske usluge, poslovanje i javni sektor.
– Power Systems: preko 1.300 korisnika širom svijeta iz djelatnosti kao što su financijske usluge, komunikacije, javni sektor i poslovanje prešlo je na IBM-ovu platformu.
– Pohrana podataka: preko 2.900 korisnika širom svijeta iz područja kao što su komunikacije, financijske usluge, poslovanje i javni sektor obavilo je prelazak na IBM-ova rješenja.
– Neki od korisnika IBM-ovog programa Migration Factory uključuju tvrtke Adecco, Baylor, Ercot, OSRAM SYLVANIA, Phase 2, Prudential Fox & Roach, Ranstad kao i brojne druge.

Ove godine na IBM-ova rješenja iz serije System x prešlo je preko 800 korisnika s raznih strana svijeta.

IBM: više od 5.000 korisnika HP-a, SUN-a i EMC-a okrenulo se našim rješenjima

„Na temelju dugog i pozitivnog iskustva koje imamo s IBM-om i njihovom infrastrukturom, rješenjima i uslugama smatramo da smo se dobro pripremili za budućnost“, izjavio je Franz-Theo Brockhoff zamjenik predsjednika upravnog odbora u tvrtki Finanz Informatik. Tvrtka Finanz Informatik nedavno je s IBM-om produžila petogodišnji strateški ugovor fokusiran na izgradnju novog podatkovnog poslovnog centra čime će se postići niži troškovi investicija u tehnologiju, reducirati potrošnja energije i unaprijediti učinkovitost IT infrastrukture.

„Klijenti se i dalje javljaju Siriusu i IBM-u tražeći rješenja za svoje tehnološke potrebe i olakšavanje rasta u aktualnoj poslovnoj okolini. Prelazak na novu tehnologiju zahtijeva holistički pristup, pažljiv odabir tehnologije i sudjelovanje stručnjaka. Zahvaljujući našim certificiranim i iskusnim timovima prodajnih i tehničkih profesionalaca u mogućnosti smo pomoći našim klijentima u odabiru odgovarajućih IBM-ovih rješenja za njihove potrebe“, izjavio je Joe Mertens, predsjednik tvrtke Sirius Computer Solutions koja posjeduje status IBM Premier Business Partnera.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.