IBM System x serveri u Avalonu za pružanje Cloud usluga korisnicima

Fotografija članka: IBM System x serveri u Avalonu za pružanje Cloud usluga korisnicima

Kako smo upravo saznali, jedan od vodećih hrvatskih Internet providera Avalon odabrao je IBM System x poslužitelje za brzo rastuće “cloud” usluge.

Oglas

Avalon je odabrao je IBM System x poslužitelje za pružanje usluga hibridne cloud in-frastrukture umjesto dosadašnjeg Dellovog sustava. Time će Avalon unaprijediti vlastite usluge i spremno odgovoriti na sve veće zahtjeve korisnika.

Tvrtka Avalon osnovana je 1997. godine i kao managed service provider nudi cjelokupnu paletu usluga hostinga na različitim platformama, uključujući i Linux. Avalon pruža usluge poput web hostinga, virtualnih privatnih servera, online kolaboracije, email usluga te uprav-lja domenama i aplikacijama za više od 16.000 web stranica.  Korisnici Avalona tvrtke su različitih profila i industrijskih grana, uključujući telekomunikacijske operatere, državne agencije, lokalne uprave, bolnice te tvrtke srednjeg i malog poduzetništva.

Kako bi odgovorio na rastuće zahtjeve postojećih klijenata za uslugama hostinga i ostvario suradnju s novim korisnicima uz isporuku visoke razine kvalitete, sigurnosti i brzine, Avalon je odlučio konsolidirati vlastitu IT infrastrukturu temeljenu na hibridnom cloud modelu koris-teći IBM System x poslužitelje – x3550 i x3650. S ciljem da osigura kontinuiranu viso-ku dostupnost i 24×7 podršku svojim korisnicima, tvrtka koristi podatkovni centar s 26 tele-kom operatera prisutnih na lokaciji te s tri neovisna pravca optike kroz koje prolazi više od 1000 optičkih niti. Takva organizacija poslovanja omogućuje dovoljno mrežnih kapaciteta za bilo kakve buduće zahtjeve.

Avalon je jedini pružatelj usluga hostinga u regiji koji posjeduje certifikate kvalitete i sigur-nosti: ISO 9001:2008 i ISO 27001:2005.

IBM System x serveri u Avalonu

„IBM-ovo rješenje pokazalo se kao najbolje za naše potrebe”, rekao je Damir Mujić, direktor Avalona. „IBM-ova System x serverska platforma zajedno s IBM-ovom mrežnom tehnologijom nudi pouzdanu, fleksibilnu i cjenovno prihvatljivu informatičku infrastrukturu koja će pratiti naš rast i omogućavati brze i jednostavne nadogradnje. Isto tako, IBM-ova će nam tehnologija omogućiti da izbjegnemo bilo kakve probleme s budućom integracijom pojedinih tehnologija u sustav, što je često slučaj kod miješanja komponenti različitih hardverskih dobavljača.”

Avalon je odabrao IBM System x poslužitelje umjesto dosadašnjeg Dellova sustava nakon opsežnog testiranja te uzimajući u obzir napredne karakteristike IBM-ovog server-skog sustava. Uvođenjem nove informatičke infrastrukture, tvrtka je dizajnirala snažnu i fleksibilnu serversku platformu te tako smanjila količinu hardvera za 60%, automatizirala administraciju sustava za 35% i odmah je spremna za produkciju.

„Naše rješenje pomoći će Avalonu pri ostvarenju veće učinkovitosti te bržem i jednostavni-jem upravljanju velikom količinom mrežnih podataka”, rekao je Damir Zec, poslovni direktor IBM-a Hrvatska.  „Kako se opseg podataka bude povećavao, Avalon će svojim korisnicima biti spreman osigurati što bolje korisničko iskustvo u cloudu.”

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.