IBM: Svečano predstavljanje projekta za elektronsko praćenje sudskih spisa

Racunalo.com foto

IBM: Svečano predstavljanje projekta za elektronsko praćenje sudskih spisa

Projekt Europske unije doprinijet će reformi hrvatskog pravosuđa ostvarujući pritom veću efikasnost  i transparentnost sustava te će na taj način bolje zaštititi prava hrvatskih građana. Usvajanje mo-dernih tehnologija u pravosuđu preduvjet je za privlačenje kapitala investitora u Republiku Hrvatsku čime se stvara zdrava okolina za ekonomski rast i pristup EU.  Dvogodišnji projekt financira Europska unija kroz Phare 2006 program.

Kako se očekuje, na svečanosti će govoriti:
– Vincent Degert, šef Delegacije Europske komisije u Republici Hrvatskoj
– Ivan Šimonović, Ministar pravosuđa
– Branko Hrvatin, predsjednik Vrhovnog suda Republike Hrvatske
– Bruno čohilj, voditelj projektnog tima od strane konzultanta (IBM)
– Johann Kickinger, voditelj projekta austrijskog eSpis-a, IBM Austria

eSpis će se uvesti u 60 županijskih, općinskih i trgovačkih sudova u Hrvatskoj i njime će se postaviti temelji za poboljšanje efikasnosti te omogućiti:
• Pouzdano, efikasno i održivo upravljanje sudom i sudskim postupkom
• Poboljšanje sudskih aktivnosti temeljenih na uvođenju modernih tehnologija
• Kontinuirani razvoj vještina sudaca i sudskih zaposlenika temeljeno na metodologiji eUčenja.

Novi sustav za upravljanje sudskim predmetima omogućit će trenutan uvid u predmete tijekom sudskih postupaka. Također, smanjit će vrijeme trajanja postupka, pomoći će u smanjenju korupcije i optimizaciji troškova. eSpis se temelji na funkcionalnim specifikacijama Ministarstva pravosuđa Republike Hrvatske i IBM-ovoj stručnosti na sličnim projektima širom svijeta.

Projekt će hrvatskom pravosuđu i hrvatskoj javnosti dugoročno donijeti značajna poboljšanja kao što su poboljšanje povjerenja građana i investitora u hrvatsko pravosuđe, zadovoljstvo građana bo-ljom uslugom i skraćivanje trajanja postupaka te bolju sliku pravosuđa u javnosti.

Projekt će predstaviti Ivan Šimonović, Ministar pravosuđa te Vincent Degert, Šef  Delegacije Europske komisije u Republici Hrvatskoj sutra, 7. travnja, u Hotelu Sheraton, Kneza Borne 2, s početkom u 10:00 sati.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.