IBM Solution Summit – najavljena konferencija koja će preoblikovati budućnost

Fotografija članka: IBM Solution Summit – najavljena konferencija koja će preoblikovati budućnost

Upravo pod tim sloganom, “Preoblikujmo budućnost zajedno”, IBM Hrvatska najavio je svoju konferenciju IBM Solution Summit, koja će se krajem listopada održati u Poreču.

Oglas

O tome su na današnjoj konferenciji za novinare govorili Damir Zec, poslovni direktor IBM-a Hrvatska i Alen Gojčeta, Country Tehnical Sales Leader IBM-a Hrvatska. Kako smo saznali, iako je nekadašnji IBM Forum promijenio ime u IBM Solution Summit, i dalje se radi o hrvatskoj konferenciji na kojoj se i ove godine očekuje oko 400 sudionika, možda i više. Naime, sam sadržaj konferencije je proširen, a kako smo uspjeli zaključiti, IBM se sve više okreće kako hardverskom dijelu tako i prema mobilnim tehnologijama i poslovnim rješenjima.

Jedanaesta po redu IBM-ova konferencija će se održati u Poreču, a održat će se 30-ak predavanja globalnih, regionalih i lokalnih stručnih predavača. Sudionike na ovogodišnjoj konferenciji očekuju četiri niza predavanja (track), i to:
– Preoblikujmo infrastrukturu (transformin infrastructure) – teme o kojima će se govoriti su vezane uz hardver, cloud rješenja, te sve popularniji sveobuhvatniji “big data”
– Preoblikujmo poslovanje (transform business) – predavanja usmjerena na poslovnu analitiku, te mobilna rješenja i društvenemreže
– Preoblikujmo rješenja (transform solutions) – predavanja i prezentacije klijenata, studije slučaja (case study)
– Preoblikujmo budućnost (transform future) – partneri će govoriti o svojim iskustvima i kako će transformirati poslovnu budućnost

IBM Solution Summit press

Spomenimo i kako će zanimljivo i nadasve korisno uvodno predavanje na IBM Solution Summit konferenciji održati Rainer Pirker, IBM-ov stručnjak za mobilne tehnologije, a koji će govoriti o ulozi mobilnih tehnologija u poslovanju, kao i o paradigmi poznatoj kao BYOD (Bring Your Own Device).

Više o konferenciji, kao i online prijavu potražite u našem popularnom (lokacija, vrijeme, Google mapa,…).

IBM Solution Summit press

PRESS OBJAVA
IBM Hrvatska najavio je jedanaestu po redu godišnju konferenciju, koja će se održati 24. listopada 2013. u Poreču, pod novim imenom IBM Solution Summit 2013.

Tijekom jedne od najznačajnijih poslovno-informatičkih konferencija u Hrvatskoj pod sloganom Preoblikujmo budućnost zajedno, IBM-ovi lokalni i međunarodni stručnjaci predstavit će razvojnu strategiju kompanije, trendove i tehnologije koje mijenjaju današnje poslovanje te IBM-ova rješenja i usluge prilagođene različitim industrijskim granama koje pomažu tvrtkama svih veličina u rješavanju brojnih izazova na tržištu.

“U skladu s našom dugogodišnjom tradicijom, i ove će se godine naši korisnici, poslovni partneri te lokalni i međunarodni stručnjaci okupiti na jednome mjestu te razgovarati o trendovima u svijetu IT-a i stvarati budućnost. Danas se nalazimo u novoj eri – eri pametnijeg računalstva. Svaka dva dana generira se onoliko podataka koliko se do 2003. godine ukupno generiralo u cijeloj ljudskoj povijesti. Slijedom toga, i samo se pametnije računalstvo temelji na konceptu velikih podataka ili Big data, građeno je za softverski definirana okružja i namijenjeno otvorenim standardima i platformama”, rekao je Damir Zec, poslovni direktor IBM-a Hrvatska.

“Količine informacija koje se slijevaju u naš život putem clouda te mobilnih, društvenih i Big data tehnologija goleme su, a svijet je previše složen da bi se mogao programirati. Upravo tu dolazimo do važnosti tehnologije u našim svakodnevnim životima“, zaključio je Zec.

Konferencijski nizovi:
•    Preoblikujmo infrastrukturu – Transforming infrastructure
•    Preoblikujmo poslovanje – Transforming business
•    Preoblikujmo rješenja – Transforming solutions
•    Preoblikujmo budućnost – Transforming the future

U sklopu svečanog otvorenja konferencije, Rainer Pirker, IBM-ov stručnjak za mobilne tehnologije iz Softver grupe zadužen za inicijativu Mobile First, govorit će o ulozi mobilnih tehnologija u današnjem poslovanju. Mobilni telefoni neophodni su za poslovanje i predstavljaju put za rast i inovacije, a to dokazuje upravo uspon BYOD-a (Bring Your Own Device) i razvoj aplikacija.

“Infrastruktura je važna – moto je kojim IBM skreće pozornost na neodvojivost tehnoloških rješenja od poslovanja koje je raspoloživo, sigurno, ali i otvoreno brzim prilagodbama. Na IBM Solution Summitu dat ćemo odgovor na pitanje kako imati infrastrukturu koja je spremna za velike podatke, prilagodljiva različitim aplikacijama, a ujedno, gotovo potrošački, jednostavna za upravljanje“, rekao je Alen Gojčeta, Country Technical Sales Leader, IBM Hrvatska.

Kerrie Holley iz IBM-a SAD, IBM Fellow i konzultant za IT strategiju i transformacije, arhitekturu tvrtki i razvoj aplikacija, predstavit će ključne čimbenike te tehnologije koji karakteriziraju novu eru računalstva. Poslovne promjene i snaga tehnologije (mobiteli, društvene mreže, cloud computing) promijenili su ideje o potrošnji i isporuci informacijske tehnologije. Isto tako, web-tvrtke postavile su nova očekivanja od inovacija, dok su društvene mreže, analitika, mobilnost i cloud uzrokovali potpunu reorganizaciju poslovanja.

Jedna od tema ovogodišnje konferencije je i sveprisutno računalstvo u oblaku, gdje ćemo predstaviti IBM Managed Cloud servis i njegove ključne sposobnosti te govoriti o tome koliko snažna, otvorena i fleksibilna IaaS usluga može podržati zahtjeve kupaca, uzimajući u obzir fleksibilnost, kontrolu, visoke performanse i sigurnosti.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.