Otvoren IBM Solution Summit 2013 – Preoblikujmo budućnost zajedno!

Fotografija članka: Otvoren IBM Solution Summit 2013 – Preoblikujmo budućnost zajedno!

U Hotelu Parentium u Poreču upravo je otvorena IBM Solution Summit 2013 konferencija koja je od ove godine u novom formatu i s novim nazivom.

Oglas

Podsjetimo se, do sada se konferencija zvala IBM Forum, i godišnje je okupljala oko 500-tinjak sudionika, partnerskih tvrtki i novinara. No, čini se kako su u IBM-u odlučili promijeniti naziv konferencije i format, te se ove godine konferencija zove IBM Solution Summit 2013.

Iako je konferencija promijenila naziv i format u duhu novog i modernog vremena, i dalje se radi o hrvatskoj (a ne regionalnoj) konferenciji. IBM je velika i svjetski poznata kompanija i bez obzira na nepovoljna gospodarska kretanja, ima snage održati ovako veliku godišnju konferenciju.

Uvodno predavanje na IBM Solution Summit 2013 konferenciji održao je Damir Zec, poslovni direktor IBM-a Hrvatska, koji je naglasio kako živimo u „big dana“ vrijeme (vrijeme velike količine pretežno nestrukturiranih podataka), u vrijeme računalstva u oblaku, mobilnih tehnologija i društvenih mreža. I same se tvrtke, kaže Zec, suočavaju s eksplozijom podataka – procjenjuje se kako će se u narednih 10 godina količina podataka će se povećati za čak 44 puta!

Otvoren IBM Solution Summit 2013 – Preoblikujmo budućnost zajedno!

U samom poslovnom svijetu, kaže Zec, čak trećina poslovnih lidera donosi odluke na temelju informacija kojima ne vjeruje ili su mu nedostupne. Svaki drugi poslovni lider tvrdi kako nema pristup informacijama koje su mu potrebne za poslovanje. Nadalje, čak 83% direktora informatike (CIO) potvrđuje kako je „tehnologija za poslovnu analitiku“ sastavni dio planova povećanja konkurentnosti u kojima rade. I na kraju, 60% tih istih izvršnih direktora mora naučiti prikupljati informacije i bolje ih tumačiti, ukoliko žele donositi pravodobne poslovne odluke.

Dodajmo kako je čak 80% podataka s kojima baratamo i dalje nestrukturirano, a IBM ima rješenja koja mogu pomoći tvrtkama u njihovom svakodnevnom poslovanju i kako to sam slogan ovogodišnje konferencije kaže – preoblikovanju budućnosti.

Otvoren IBM Solution Summit 2013 – Preoblikujmo budućnost zajedno!

Na današnjoj IBM Solution Summit 2013 konferenciji prvo današnje keynote predavanje pod nazivom „Mobility beyond the hype – are you and your costumers ready“, održao je Rainer Pirker (IBM Busines UnitExecutive, Mobile First), koji je naglasio značaj mobilnih tehnologija, mobilnog poslovanja i mobilnih aplikacija.

Mobile First nije proizvod, kaže Pirker, nego IBM-ova strategija za pomoć tvrtkama u prelasku na mobilne tehnologije. Mobilnost i mobilne tehnologije su svuda oko nas, te je naglasio pet trendova koji su ključni za moderno poslovanje:
– mobilnost je primarna
– mobilni podaci pružaju nove poslovne prilike
– mobilnost je transformacija
– mobilnost će kreirati nove prepoznatljive brandove
– mobilnost omogućuje „Internet stvari“ (Internet of Things)

Kako svi govornici volje spomenuti i pokoji zanimljiv statistički podatak, tako je i Pirker rekao kako se danas u svijetu prodaje šest puta više mobilnih uređaja nego što se rodi djece. Ako se djece u svijetu rodi 370.000 dnevno, sami izračunajte koliko je to prodanih mobilnih uređaja. Ok, kako ne bi sami računali, Pirker je rekao kako je samo u prvom kvartalu 2013 godine prodano više od 210 milijuna mobilnih uređaja, odnosno dnevno više od 2,3 milijuna.

Otvoren IBM Solution Summit 2013 – Preoblikujmo budućnost zajedno!

Nove mobilne tehnologije pružaju nove mogućnosti, ali donose i „skrivene“ troškove na koje tvrtke moraju računati. Naglasio je kako je u poslovnom svijetu sve prisutnija BOYD paradigma (Bring Your Own Device), odnosno sve veću potrebu poslovnih korisnika da na svojim vlastito kupljenim tehnološkim proizvodima (laptop, tablet, smartphone) obavljaju svoje svakodnevno poslovanje, ali ga koriste i u privatne svrhe, što je pokazao i na praktičnom primjeru.

Tijekom današnjeg dana na IBM Solution Summit 2013 nas očekuje još okrugli stol, četiri slijeda predavanja (trackova), se ukupno oko 30-ak predavanja.

Otvoren IBM Solution Summit 2013 – Preoblikujmo budućnost zajedno!

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.