IBM SMB Roadshow, Split: zalog spremnosti ulaska na tržište Europske unije

Fotografija članka: IBM SMB Roadshow, Split: zalog spremnosti ulaska na tržište Europske unije

Na samom događaju, predstavljena su rješenja koja mogu pomoći malom i srednjem poduzetništvu u ostvarenju poslovnih ciljeva uzimajući u obzir skori ulazak Hrvatske u Europsku uniju.

Voditelj hardverskog poslovanja IBM-a Hrvatska, Alen Gojčeta u svom uvodnom predavanju na šestom u nizu „IBM SMB Roadshowu“ u Splitu istaknuo je: „Uklanjanje administrativnih barijera, carina i propisa koji ograničavaju protok ljudi i roba omogućuje nam da budemo dio sve većeg tržišta, ali preduvjet uspjeha uistinu leži u nama samima i u našoj sposobnosti da iskoristimo kako europsko tako i globalno tržište hrabrošću, uvidom u potrebe te aktivnim pristupom izgradnji i nuđenju tehnologija i rješenja“.

Ivan Petrović iz IBM-a Hrvatska predstavio je podatkovnu infrastrukturu te izložio načine za upravljanje podacima kako bismo imali skoro neograničenu količinu vremena na raspolaganju. Moderni sustavi za pohranu podataka su pod pritiskom tehnološke i financijske realnosti. Tehnološki razvoj generira ogromne količine korisnih, potencijalno korisnih i manje korisnih podataka, koji se svejedno spremaju.

Funkcionalnosti poput Automated Tiering i Automated Data Migration omogućuju da sustav na osnovi uzoraka korištenja podataka ili planirane politike pohrane (npr. „podaci stariji od 60 dana”) automatski podatke premjesti na tip pohrane koji najviše odgovara tehničkim potrebama (brzina povrata informacija), ali i financijskim mogućnostima organizacije. Ovisno o tipu podataka i organizaciji administracije, sustavi za pohranu su često nedovoljno iskorišteni. U klasičnim storage sustavima strogo zadane dimenzije prostora za pojedinu namjenu bile su većinom određene bez obzira na popunjenost i stvarne potrebe. Virtualizacijom podatkovnih sustava te dodatnim tehnologijama poput thin provisioninga dobiva se značajno bolja iskoristivost i fleksibilnost kod migracija, nadogradnji i promjena.

O najnovijem proizvodu IBM-a, dijelu nove tehnološke kategorije ekspertnih integriranih sistema – PureFlex Systems govorio je Haris Kulenović, IBM-ov Client Technical Specialist za regiju jugoistočne Europe.
„PureFlex ekspertni integrirani sustavi kombiniraju fleksibilnost sustava opće namjene te elastičnost cloud rješenja. Omogućuju  visoku integraciju i podešavanje hardvera i softvera u sustav optimiziran za radna opterećenja i spreman za uporabu. Otvoreni eko-sustav optimiziranih rješenja omogućuje da svaki dio životnog ciklusa IT-a postaje lakši uz integrirano upravljanje cijelim sistemom.“ naglasio je Haris Kulenović.

Otvorenost poslovanja na IBM system x infrastrukturi prisutnima u Splitu je objasnio Dražen Miličević, IBM-ov prodajni predstavnik za System x proizvode. IBM system x i BladeCenter predstavljaju idealnu platformu za napredna i otvorena IT okruženja. Systems Director s brojnim dodacima omogućuje učinkovit nadzor i upravljanje cijelim sustavom. Virtualizacija I/O segmenta i networking postaju sve važniji faktori u svijetu poslužitelja, a kroz IBM BNT mrežna rješenja dostupni su korisnicima i u blade sustavima, kao i u segmentu standardnih poslužitelja.

Marketing novog (digitalnog) doba, novi kanali prodaje i društvene mreže neizostavna su tema  poslovnih događanja. Prema IBM-ovom istraživanju trendova u IT industriji (IBM Market Intelligence) Social business, Cloud computing, Business analytics and Mobile četiri su postavke tehnologija budućnosti, a upravo su online kanali i društvene mreže prepoznati kao ključni nositelji transformacije poslovanja. Stipe Pavičić prezentirao je ključne trendove za povećanje konkurentnosti u online poslovanju koji nas očekuju u još kompleksnijem EU okruženju te kako je moguće koristiti društvene mreže i online kanale prodaje marketinga i izgraditi bolje odnose s klijentima i kupcima, ali i podići ih na jednu novu (Social Media) razinu.

IBM SMB Roadshow, Split: zalog spremnosti ulaska na tržište Europske unije

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.