IBM SMB Roadshow 2010 u Osijeku – malo i srednje poduzetništvo u korak sa suvremenim IT trendovima

Racunalo.com foto
IBM SMB Roadshow 2010 u Osijeku – malo i srednje poduzetništvo u korak sa suvremenim IT trendovima

„IBM SMB Roadshow 2010” osmišljen je kao susret IBM-ovih stručnjaka s korisnicima i partnerima diljem Hrvatske gdje se obrađuju određene teme o novim tehnologijama i poslovnim pristupima budućnosti. „Vruća“ tema ovogodišnjeg događanja bilo je računalstvo u oblaku (cloud computing) – brzorastući segment informacijskog tržišta nezaobilazan u promišljanjima budućih tehnoloških potreba.

„Cilj ovakvih događanja je razmjena mišljenja i iskustava o tehnologijama koje tek dolaze. Nastojimo da to doista bude vrijednost za naše partnere i korisnike. Ove smo godine željeli nasloviti dva značajna trenda u informacijskoj podršci poslovanju – cloud computing i samouslužne uređaje. Iako su oba koncepta već neko vrijeme prisutna u našem okružju, smatramo da upravo dolazi vrijeme njihove pune i nezaobilazne primjene. To možemo zahvaliti sveprisutnoj mrežnoj povezanosti, zrelim tehnologijama i poslovnoj potrebi za povećanjem razine usluge uz održavanje razine troškova”, izjavio je Alen Gojčeta, MidMarket Sales Manager, IBM Hrvatska.

Voditelji odjela informacijskih tehnologija diljem svijeta su u IBM-ovom istraživanju IBM CIO Study 2009 istaknuli poslovnu inteligenciju (business intelligence – BI) kao svoj apsolutni prioritet. Slijedom toga, IBM je u Osijeku predstavio novi Cognos Express, verziju vodećeg BI alata prilagođenu zahtjevima i mogućnostima malih i srednjih tvrtki.

Posebna zanimljivost IBM-ovog SMB Roadshow događanja bili su robusni samouslužni uređaji iz obitelji IBM AnyPlace Kiosk i predstavljanje rješenja za samonaplatu u trgovinama (self check-out).

Lokalnim IBM-ovim poslovnim partnerima i korisnicima predstavljene su novosti u ponudi visokoučinkovitih IBM-ovih poslužitelja i sustava za pohranu podataka. Predstavljanje tek objavljene Power7 serije procesora bilo je od osobite važnosti zbog značajnog broja korisnika ove platforme među slavonskim tvrtkama i partnerima. Osim Power poslužitelja, predstavljene su novosti na području BladeCenter i IBM SystemX platformi.

IBM-ovi predavači su s područja sustava za pohranu istaknuli novouvedeni sustavi serije DS5000 i DS3950 čije su karakteristike iznimna skalabilnost i veliki kapacitet. DS5000 sustavi su u svojoj kategoriji vodeći po performansama prema javnim SPC testovima, a temelje se na 8GB FC tehnologiji i prvi su diskovni podsustavi na svijetu koji su dobili VMW certifikat potpune kompatibilnosti.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.