IBM promovirao dvostruku provjeru identiteta za NFC tehnologiju u android uređajima

Fotografija članka: IBM promovirao dvostruku provjeru identiteta za NFC tehnologiju u android uređajima

Budući da sve više raste broj korisnika smartphone koji vrše plaćanja korištenjem NFC modula u smartphoneima, ukazala se je velika potreba za dvostrukom certifikacijom NFC-omogućenih kartica izdanih od strane banaka u cilju sigurnosti. je prvi reagirao na potrebitost, i upravo su ponudili univerzalnu rješenje za postizanje zajedničkih kontakt informacija između NFC modula u smartphoneima i terminala za plaćanje, za dovršetak plaćanja.

Oglas

IBM-ov  dual pristup donosi veću razinu sigurnosti, što znači da ako netko i zna lozinku, još uvijek ne može pristupiti korisničkom računu. Kako sve radi? Korisnik jednostavno drži beskontaktnu SmartCard pokraj NFC čitača na mobilnom uređaju i nakon unosa svog PIN-a dolazio do generiranja jednokratnog koda od strane kartice koji se šalje na server od strane mobilnog uređaja . Tehnologija se temelji na end-to – end enkripciji između pametne kartice i poslužitelja korištenjem National Institute of Standards & Technology (NIST) AES (Advanced Encryption Standard) shema.

IBM promovirao dvostruku provjeru identiteta za NFC tehnologiju u android uređajima  01

Tehnologija je u ovom trenutku dostupna za smartphone temeljene na Android 4.0 (4.2/4.3) inačicama. Buduća ažuriranja će uključivati dodatne uređaje temeljene na tržišnim trendovima.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.