IBM preuzima tvrtku Internet Security Systems

Racunalo.com foto

Tvrtka Internet Security Systems (ISS) je proizvođač sigurnosnih rješenja koja koriste tisuće njihovih klijenata, vodećih tvrtki i državnih institucija širom svijeta, kako bi svoje mreže, servere i korisnička računala zaštitili od mrežnih napada. Softver, uređaji i servisi razvijeni u ISS-u služe nadzoru računalnih mreža, upravljaju primjenom sigurnosnih mjera i osiguravaju brzu reakciju u slučaju potencijalnih sigurnosnih prijetnji. Preuzimanje će IBM-u omogućiti da nadogradi svoje IT servise, softver i konzultantsku ekspertizu koji će tvrtkama pomoći da zahtjevne zadaće na području računalne sigurnosti pretvore u standardizirane servise temeljene na softveru koji će im omogućiti da transformiraju dosadašnji način poslovanja.
IBM će koristiti ISS-ov servis za zaštitu i obavještavanje pod nazivom X-Force koji proaktivno štiti mrežu uz detaljno analiziranje globalnih mrežnih prijetnji. ISS-ova globalna mreža sigurnosno-operativnih centara koja uključuje urede u Tokiju, Briselu, Melbourneu, Rio de Janeiru, Detroitu i Atlanti bit će pridružena IBM-ovoj postojećoj mreži sličnih centara. IBM-ovi konzultanti i komercijalisti za područje računalne sigurnosti dodat će svojoj ponudi ISS-ove uređaje i softver koji će biti u potpunosti prilagođeni za rad s IBM-ovim proizvodima i opremom, servisima i rješenjima drugih proizvođača.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.