IBM predstavio novu generaciju System i5

Racunalo.com foto

Zanimljivost za hrvatske korisnike sastoji se u tome da nova linija System i5 pomaže malim i srednje velikim tvrtkama da “zaobiđu” složenost IT operacija, donosi vrhunske performanse i promiče inovativna rješenja uz velik izbor aplikacija za čak četiri operativna sustava.
Naime, kako male i srednje velike tvrtke imaju malo zaposlenika zaduženih za IT sektor, platforma System i5 dizajnirana je kao sustav koji nudi sve u jednom. Dolazi sa svim hardverom i softverom koji je potreban za korištenje poslovnih aplikacija: bazom podataka, aplikacijskim serverima, operativnim sustavom, mrežnim, sigurnosnim i alatima za upravljanje te sustavom za pohranu.
Brojne pogodnosti koje nudi platforma System i5 predstavio je okupljenima Doug Fulmer, IBM-ov izvršni direktor prodaje za iSeries:
“Platforma System i5 postavlja nove standarde za jednostavnost i aplikacijsku fleksibilnost koja je u skladu s očekivanjima IT menadžera u malim i srednje velikim tvrtkama. Ova najava u kombinaciji s našim konceptom System i5 Initiative for Innovation pokazuje da je IBM usmjeren pomaganju malim i srednje velikim tvrtkama da korištenjem novih aplikacija nužnih za napredak poslovanja povrate svoja ulaganja.”
IBM linija System i5 temelji na svojem vodećem procesoru POWER5+ – dvojezgrenom “sustavu na čipu” koji radi na frekvenciji do 2,2 GHz i ima do 33% bolje performanse od trenutno dostupnih modela iSeries temeljenih na procesoru POWER5.Predstavljena je i nova verzija IBM-ovog integriranog operativnog sustava i5/OS V5R4, sada s većom fleksibilnošću i mogućnošću zajedničkog rada aplikacija za Linux, AIX 5L i Windowse na jednom sustavu (1). i5/OS V5R4 također krasi poboljšana sigurnost i mogućnosti oporavka nakon pada sustava tako da tvrtke koje ga koriste mogu računati na neprekinut rad, kao i učiniti bilo kakve sitne prekide – planirane ili neplanirane – transparentnima.


Dostupnost
Poboljšana mikroprocesorska tehnologija POWER5 za proizvode System i5 dostupna je sa svim modelima – 520, 550, 570 i 595 –  a na hrvatsko tržište izašla je 14. veljače 2006. Očekuje se da će integracija BladeCentera i Systema i5 biti dostupna hrvatskim korisnicima u svibnju 2006. Također su dostupne razne mogućnosti financiranja za bilo koji proizvod iz obitelji iSeries kako bi se korisnicima omogućilo lakše dodavanje kapaciteta i povratak investicije u informatičku opremu. Za više informacija posjetite .

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.