IBM predstavio novi System Storage DS4700 Express

Racunalo.com foto

Prije godinu dana IBM je predstavio javnosti System Storage DS4800, prvi sustav za pohranu s propusnošću 4 Gbps. Mala i srednje velika poduzeća sada moraju upravljati podacima na razini koja je nekada bila rezervirana za veće organizacije, što uključuje sve od web-kompanija (streaming videa) do tvrtki koje se bave medicinom (arhiviranje velikih količina slika i ostalih podataka). DS4700 je stvoren s namjerom da pomogne takvim kompanijama u smanjivanju troškova obavljanjem više posla uz manje infrastrukture za pohranu – preko bržeg pristupa podacima, bržeg backupa i vraćanja sustava te kopiranja i mirroringa podataka.


“Mali i srednje veliki korisnici susreću se s istim izazovima kao velika poduzeća: moraju učinkovito i sa što manjim troškovima upravljati sve većom bujicom složenih aplikacija za rad s podacima”, rekla je Kristie Bell, potpredsjednica odjela IBM System Storage. “DS4700 Express dolazi kao melem na ranu kad se radi o performansama i vremenu odziva, nudeći korisnicima izvrsno i pristupačno rješenje iz srednjeg segmenta.”


IBM-ova gama proizvoda System Storage DS4700 Express stvorena je kako bi korisnicima ponudila povećanu proširivost i povezivost, uključujući 16 utora za diskovne pogone unutar kontrolera te 8 Fibre Channel portova. Time je smanjena potreba za preklopnikom u mreži. Da bi upravljali maksimalnim brojem od 112 diskovnih jedinica korisnici mogu dodati jedinicu za proširenje, bilo EXP710 ili novu EXP810. Dvije dostupne verzije, Model 70 i Model 72, razlikuju se po količini cachea i broju portova. Kao novost, s DS4700 dostupan je i 4-gigabajtni disk (15.000 rpm).
DS4700 dolazi s jedinstvenom tehnologijom DACstore koja omogućuje dinamičnost i prenosivost bez utjecaja na podatke za svaku jedinicu za pohranu u podsustavu. Također je dizajnirana tako da pruža mogućnost podrške propusnosti od 4 Gbps kada se koristi novi single i dual-port 4 Gbps Fibre Channel HBA sustava System p5, dostupan kod verzija s AIX-om 5L i Linuxom. Kombinacija sustava System p5 i System Storage nudi integralan skup rješenja namijenjen maksimiziranju povrata ulaganja u infrastrukturu.
4 Gbps Fibre Channel sučelja se automatski podešavaju kako bi bila kompatibilna sa starijom opremom propusnosti 1 ili 2 Gbps. Također se može nadograditi na DS4800. Interoperabilnost sustava DS4700 sa starijom infrastrukturom (1 i 2 Gbps) omogućuje korisnicima daljnje iskorištenje već postojećih resursa kroz laku nadogradnju na novi sustav.Cijene i dostupnost
Ovdje najavljeni proizvodi bit će dostupni od 9. lipnja 2006. Početna cijena sustava System Storage DS4700 iznosi 19.449 USD. U cijenu je uključena trogodišnje jamstvo i softver.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.