IBM-ov Storage Server nadmašio mogućnosti konkurentnih sustava

Racunalo.com foto

U mjerenju mogućnosti i testiranju koji je razvila organizacija Storage Performance Council, DS4800 postavio je novi standard za storage server srednjeg dosega i s više od 42,000 SPC-1 IOps. Ove iznimne rezultate Server DS4800 postiže s visokom arhitekturalnom izvedbom inkorporirajući vodeću tehnologiju u industriji od 4 gigabita u jednoj sekundi.
“IBM-ov novi DS4800 idealan je za korisnike s potrebama za računalstvo visoke izvedbe, koji treba pohraniti i iskoristiti veliku količinu podataka za širokopojasne programe i kompleksno procesiranje aplikacija, poput onih u energetici, zabavnoj industriji i segmentima znanstvenog istraživanja,” izjavio je Roland Leins, direktor prodaje IBM Storage rješenja, IBM CEMA (Srednja Europa, Bliski istok, Afrika), koji je hrvatskim korisnicima i novinarima predstavio novi IBM-ov server. “Smatramo da smo s dokazanim mogućnostima DS4800 predstavili novu alternativu za naše korisnike, koju neće moći pronaći kod naših konkurenata, EMC-a ili HP-a.”
Uz vodeću izvedbu u industriji, IBM-ov DS4800 nudi skalabilnost koja podržava mogućost podataka do 67 terabajta. Također sadržava softver za sprečavanje gubitka podatka, dostupnost i integritet koji nisu uključeni kod konkurentskih sustava, a kojim upravlja grafičko korisničko sučelju (GUI) koje je jednostavno za korištenje. Server DS4800 također podržava nedavno najavljenu integriranu sigurnosnu kopiju za baze podataka s operativnim okružjem AIX te IBM-ovom univerzalnom bazom podataka DB2. Ostala jedinstvena obilježja ovog servera uključuju “call home” funkciju, koja alarmira IBM, ukoliko dođe do problema sa sustavom, zatim duže trajanje baterije koja pruža povećano vrijeme korištenja u slučaju nestanka struje, drugi Ethernet ulaz za dijagnostiku, kao i ekspanzijsku ladicu koja omogućava jednostavniju skalabilnost.
IBM-ov DS4800 namijenjen je funkcioniranju u heterogenom okruženju operativnih sustava koji uključuju AIX, HPUX, Solaris, Windows i razne Linux verzije bazirane na Intelu i Power tehnologiji. Također, server podržavaju neki od najpopularnijih verzija Clustering softvera poput IBM-ovog HACMP, kao i Microsoftovog Novell Clustering Steeleye Lifekeeper te Veritas VCS.


Rekordni softver za storage virtualizaciju
Novi DS4800 zauzet će vodeće mjesto među cjelokupnom IBM-ovom linijom DS4000 storage servera s podrškom od svih IBM-ovih softverskih ponuda unutar storage sektora, uključujući i posljednju generaciju IBM-ovog TotalStorage SAN Volume Controller (SVC) koji je također danas predstavljen.
Ova sedma generacija IBM-ovog softvera za storage virtualizaciju nastavlja proširivati skalabilnost i interoperabilnost kako bi SVC-u omogućila upravljanje većim i različtim okruženjima. SAN Volume Controller sada podržava do 256 servera u virtualizaciji. IBM je također povećao mogućnost SVC-a kako bi upravljao pohranom unutar okruženja velikih mogućnosti, kao što su IBM-ov General Parallel File System (GPFS) i High Availability Cluster Multiprocessing (HACMP) za AIX, uključujući proširenu opciju distanciranja HACMP/XD. IBM je također predstavio manji, ali učinkovitiji Uninterruptible Power Supply (UPS) za SAN Volume Controller kako bi povećao njegove mogućnosti zaštite podataka. Uz pomoć našeg partnera Cisca, SAN Volume Controller sada podržava značajne nove funkcije koje su dostupne kroz Ciscovu obitelj S9000 switch/direktora, koji omogućavanju zajedničko i učinkovitije funkcioniranje heterogene SAN strukture.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.