IBM: online shopping rastao za 8,3%, mobilna kupovina za 20,4%

Fotografija članka: IBM: online shopping rastao za 8,3%, mobilna kupovina za 20,4%

Svake godine IBM u svojem godišnjem izvješću objavi podatke o online i mobilnoj kupovini. Ove godine su trgovci zadovoljno trljali ruke, jer je božićna šoping groznica narasla.

Oglas

U brojkama, online kupovina preko Interneta je narasla za 8,3% u odnosu na isto razdoblje lani. Zanimljivo je kako je i kupovina preko mobilnih uređaja rasla za 20,4%, tako da je svaka treća online kupovina, odnosno 34,8% realizirana preko nekog mobilnog uređaja.

Među tim brojkama osjetno je veći broj kupovine preko smartfona gotovo trostruko veći nego online kupovina  prek tableta. Ništa čudno, praktički svi imaju smartfone i stalno su uz svoje vlasnike, dok su tableti više “kućni” i obiteljski uređaji za multimediju, no mogu poslužiti i za kupovinu.

Zanimljiv je i iznos prosječne kupovine u američkim dolarima, brojka je također rasla. Tu bolje stoje kupovine preko stolnih i prijenosnih računala – prosječna kupovina je iznosila 107,72$, dok je prosječna vrijednost kupovine na tabletima i smartfonima iznosila 88,70$.

Još je zanimljivija ona brojka o usporedbi iOS i Android uređaja. I dalje su osjetno bolji oni kupci  koji imaju iPhone i iPad, koji su generirali 39,1% online prometa, dok su Android vlasnici i dalje više ljubitelji “besplatne” kupovine, tako da su realizirali online promet od samo 17,7%.

Izraženo u američkim dolarima, vlasnici iPhonea i iPada su trošili 97,28$ na prosječnu kupovinu, a vlasnici Android uređaja 67,40$. Od ukupbnog broja realizirane online kupovine čak 27% otpada na iOS uređaje, a samo 7,6% na Android uređaje.
Detalje ove analize možete pronaći .

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.