IBM Lotus Connections – FaceBook za IBM-ovu zajednicu i poslovne partnere

Fotografija članka: IBM Lotus Connections – FaceBook za IBM-ovu zajednicu i poslovne partnere

IBM Lotus Connections – FaceBook za IBM-ovu zajednicu i poslovne partnere

Kao što smo u naslovu naveli, novi Lotus Connections 2.0 i IBM Atlas za Lotus Connections u neku ruku možemo shvatiti i kao Facebook (i puno više) za IBM-ovo poslovno okružje, bez obzira radilo se u komunikaciji unutak kompanije ili s poslovnim partnerima. Isto tako, David Farrell, potpredsjednik IBM Lotus Softwarea za regiju EMEA (Europa, Bliski Istok i Afrika) objasnio je kako novi val aplikacija društvenih mreža ima primjenu upravo u poslovanju i kako iste donose skup novih mogućnosti koje spajaju IBM-ovu stručnost na području poslovnog softvera s mogućnostima koje u korisničkim društvenim mrežama i Internet stranicama donosi Web 2.0. U praksi to znači slijedeće: ako razvijate neki projekt, nije neophodno da svi članovi projekta budu na istoj lokaciji, nego mogu biti na potpuno drugom kraju svijeta i biti čak i efikasniji nego sudionici projekta iz vašeg okružja. Isto tako, dodaje Farrell, u poslovanju se mogu iskoristiti i razni drugi servisi kao što je Google, Yahoo, Facebook, MySpace, Widgeti i razne druge usluge, a mnoge od njih i besplatno.

Web 2.0 skup je najnovijih internetskih tehnologija koji korisnicima omogućuje sudjelovanje u kreiranju sadržaja na Internetu te omogućuju fleksibilniji pristup stvaranju, pohrani, distribuciji i korištenju informacija. Web 2.0 druga je generacija Weba i usluga hostinga koja umjesto jednosmjernog protoka informacija podrazumijeva interaktivnu dvosmjernu komunikaciju čime korisnik od pasivnog postaje aktivni sudionik.

IBM Lotus Connections – FaceBook za IBM-ovu zajednicu i poslovne partnere

„Društveno umrežavanje predstavlja novi doseg u poslovnoj suradnji“, izjavio je David Farrell, potpredsjednik IBM Lotus Softwarea za regiju EMEA (Europa, Bliski Istok i Afrika) „Od poslovno orijentiranih projekata u sklopu IBM-ovih istraživanja do naše stručnosti na području Weba 2.0, Lotus Connections predstavlja savršeni spoj poslovno orijentiranih alata i inovacija koje donosi Web 2.0“.

Kao dodatna mogućnost u sklopu ponude unutar Lotus Connectionsa dolazi i Atlas – korporativni društveni alat namijenjen mrežnom vizualiziranju i analizi. Atlas posjeduje četiri komponente temeljene na Webu 2.0 – to su My Net, Find, Reach i Net. Ove komponente pomažu korisnicima da uoče bitne poveznice i odnose između različitih grupa kao i da pretražuju svoje vlastite i korporativne mreže. Najnovija verzija uključuje nekoliko novih mogućnosti koje će korisnicima pomoći da pronađu odgovarajuće stručnjake kao i da istovremeno dobiju pravi dojam o aktivnosti unutar svojih mreža.

IBM Lotus Connections – FaceBook za IBM-ovu zajednicu i poslovne partnere

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.