IBM Hrvatska i Veleučilište u Karlovcu zajedno razvijaju novi informatički sustav

Fotografija članka: IBM Hrvatska i Veleučilište u Karlovcu zajedno razvijaju novi informatički sustav

Zahvaljujući zajedničkom projektu IBM-a Hrvatska i karlovačkog Veleučilišta u razvoju novog centralnog informatičkog sustava, 5000 studenata će koristit najmodernije IBM-ove tehnologije.

Oglas

Novi centralni informatički sustav omogućuje brzu razmjenu znanja među studentima i praćenje nastave putem Interneta. Pristup dokumentima, nastavnim materijalima, aplikacijama i virtualnim računalima  na zahtjev odvija se na jednostavniji, fleksibilniji i sigurniji način bez obzira na lokaciju ili vrstu uređaja koju studenti ili profesori koriste.

Veleučilište u Karlovcu, jedna od vodećih visokoškolskih obrazovnih institucija na području Republike Hrvatske, odabralo je najmoderniju IBM-ovu tehnologiju za razvoj novog centraliziranog informatičkog sustava. Sustav će Veleučilištu omogućiti povećanje kvalitete rada i izvedbe studijskih programa, razmjenu informacija i znanja među studentima i profesorima u svakom trenutku te učinkovitije osposobljavanje studenata za buduće potrebe gospodarstva u Hrvatskoj.

Novi sustav zasniva se na IBM-ovim System x poslužiteljima kao i IBM-ovom sustavu za pohranu podataka System Storage DS3500 usmjerenim na smanjenje troškova poslovanja, uštedi energije i optimizaciji resursa uz učinkovitije iskorištavanje računala starije generacije. Novi centralizirani informatički sustav karakterizira visoka dostupnost i jednostavnija administracija sustava.

Implementiranjem IBM System x poslužitelja i IBM sustava za pohranu podataka System Storage DS3500 posljednje generacije, znatno su se povećali kapaciteti centralnog IT sustava Veleučilišta u pogledu brzine i prostora za pohranu, uz smanjenje količine fizičkih poslužitelja, potrošnje energije i ljudskih resursa. Uvođenjem IBM-ovih tehnologija posljednje generacije omogućena je implementacija virtualizacijskih tehnologija, kao što su virtualizacija poslužitelja, aplikacija i desktopa.

„Okrenuti napretku i stalnom usavršavanju, Veleučilište u Karlovcu uvijek želi svojim studentima pružiti više, pa smo tako uveli i ovaj moderni sustav koji će omogućiti ne samo kvalitetnije studiranje, već i kvalitetnije i bolje funkcioniranje samog Veleučilišta”, izjavio je dekan Veleučilište u Karlovcu, prof. dr.sc. Branko Wasserbauer.

Razvoj novog centraliziranog informatičkog sustava unaprijedit će regionalnu suradnju Veleučilišta u Karlovcu s drugim obrazovnim institucijama u Hrvatskoj, poboljšati razmjenu informacija, unaprijediti komunikaciju između studenata i profesora putem online konzultacija kao i praćenja laboratorijskih vježbi i predavanja putem interneta na svih osam stručnih studija i tri specijalistička diplomska stručna studija na dvije lokacije Veleučilišta u Karlovcu.

„Posebno smo ponosni što je Veleučilište u Karlovcu odabralo upravo IBM-ovu naprednu tehnologiju za razvoj vlastitog informacijskog sustava koji će pomoći svim korisnicima Veleučilišta u bržoj i učinkovitoj razmjeni informacija, većoj dostupnosti i kvalitetnijem provođenju edukacijskih programa. IBM-ovi sustavi u sebi imaju tehnologije koje pokazuju našu stalnu predanost rješavanju sve većih izazova u upravljanju, povećanju pouzdanosti i zaštiti važnih podataka u poslovanju.”, rekao je Krešo Perica, glavni direktor, IBM Hrvatska.

Za implementaciju cjelokupnog sustava zaduženi su domaći IT stručnjaci iz tvrtke Open IT iz Karlovca koji su u suradnji s konzultantima IBM-a te IT odjelom Veleučilišta u Karlovcu uspješno implementirali sustav.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.